Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

«ΑΝΑ.Σ.Α.»: Τι εξυπηρετεί η «πόλωση» μεταξύ Δήμων και Περιφερειών;

Αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που οι πολίτες έχουν ανάγκη από συναίνεση και βαθιά εθνική ενότητα, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΕΔ/ΑΜΘ) και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης επιμένει να διχάζει, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του μια καθαρά επικοινωνιακή δραστηριότητα.
Την στιγμή που υπάρχει ορατός ο κίνδυνος γενικευμένης πόλωσης μεταξύ Δήμων και Περιφερειών, επέλεξε να



"φέρει" στην ΠΕΔ ψήφισμα όσο αφορά την αντιθεσμική συμπεριφορά του Αντιπεριφερειάρχη Β.Τ. Αττικής, Γιώργου Καραμέρου και τις δηλώσεις του σχετικά με την υλοποίηση του επίμαχου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)».
Ως το μοναδικό μέλος Αντιπολιτευόμενης Παράταξης στο Δ.Σ. της ΠΕΔ/ΑΜΘ, διαφώνησα με την έκδοση αυτού του ψηφίσματος αρχικά διότι δεν είχε pροηγηθεί συζήτηση του θέματος σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και στην συνέχεια επί της ουσίας μια και η υπόθεση της διαχείρισης κονδυλίων προς όφελος των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, είναι πάρα πολύ σοβαρή και δεν προσφέρεται για μικροκομματικούς σχεδιασμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπωσιασμού.
Σχετικά δε σημειώνω πως η Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής, δια στόματος του Αντιπεριφερειάρχη Χρήσου Καπάταη, κάλυψε πλήρως τον Αντιπεριφερειάρχη Β.Τ. Αττικής, Γιώργο Καραμέρο.
Η επιδιωκόμενη "κόντρα" έχει νόημα για το ποιος θα έχει την εποπτεία του προγράμματος, μια και υπάρχουν θέματα διαχείρισης για τις προσλήψεις προσωπικού, τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών για διάφορα είδη (τρόφιμα, αναλώσιμα κλπ.), αλλά κυρίως τη δύναμη της επιλογής και ένταξης των «δικαιούχων».
Επιπλέον λίγες μέρες (12/3/2015) μετά την πολύωρη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Γιώργου Παυλίδη στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, ως επικεφαλή Ελληνικής αντιπροσωπείας για θέματα διασυνοριακής συνεργασίας, ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης επέλεξε να διοργανώσει ανάλογη συνάντηση με την ακριβώς ίδια "ατζέντα" θεμάτων και με κυρίαρχο το θέμα των πρόσφατων πλημμυρών.
Το παράδοξο δε είναι ότι δεν κλήθηκε σε αυτή την συνάντηση η Βουλγαρική πλευρά η οποία έχει και τον πρώτο λόγο στο πρόβλημα της διαχείρισης των υδάτων του Έβρου και των παραποτάμων του.
Τέλος οφείλω να επισημάνω στον κύριο Λαμπάκη πως την "ευθύνη" του Δημάρχου και του Πρόεδρου της ΠΕΔ, δεν την υπηρετείς με μεγαλοστομίες, επικοινωνισμούς και οχλαγωγίες, αλλά με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής
παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α."
Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ/ ΑΜΘ




Δεν υπάρχουν σχόλια: