Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η προβολή της «Εικονικής Περιήγησης στο Κάστρο του Διδυμοτείχου»

Την 1η Μαρτίου 2015 σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η προβολή της «Εικονικής Περιήγησης στο Κάστρο του Διδυμοτείχου» από τον Ιστορικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση».
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Διδυμοτειχιτών και όχι μόνο, στο κάλεσμα των ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ για «Καφέ και Περιήγηση», δείχνοντας για άλλη μια φορά τη δίψα και το



ενδιαφέρον του κόσμου για την ιστορία και τα μνημεία της περιοχής μας.
Το οπτικοαουστικό υλικό που προβλήθηκε, αποτελεί πρωτοβουλία και πρωτογενή εργασία μελών του Συλλόγου με επίγεια και εναέρια πλάνα του χώρου που είχε ως σκοπό να φέρει τους κατοίκους της περιοχής κοντά στην ιστορική μνήμη, την πολιτιστική κληρονομιά και την εκτίμηση της σημαντικότητας τους.
Την προβολή υποστήριξαν με ιστορικά στοιχεία μέλη του Συλλόγου που με πρωτότυπο τρόπο, μεταξύ του πλήθους, επεξήγησαν και τόνισαν την πολύπλευρη διάσταση κάθε μνημείου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν από τους πολλούς και καλούς φίλους του Συλλόγου, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ.Παρασκευάς Πατσουρίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μαρία Πετρίδου, η Πρόεδρος του «Ευγενίδειου» Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Διδυμοτείχου κ.Βίκυ Σταμπολίδου, Διευθυντές Σχολείων της πόλης μας, οι πρώην υποψήφιες στο Νομό και την Περιφέρεια κ.Φανή και κ.Χρυσή Μπαχαρίδου, ο συγγραφέας κ.Δημήτριος Κιηγμάς, ο αγιογράφος κ.Ιωννης Σαρσάκης και ο εικαστικός κ.Βασίλειος Χρυσανθακόπουλος.
Οι «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση» ευχαριστούμε πολύ όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τους κατοίκους του τόπου μας, που δείχνουν την αγάπη και τη στήριξη τους στις προσπάθειες του Συλλόγου, για τη «Γνώση» της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και τη «Δράση» για την ανάδειξη και προβολή τους, πολύ πέρα από τα όρια της περιοχής μας.
Ευχόμαστε Καλό Μήνα και Καλή αρχή της Άνοιξης και δίνουμε ραντεβού στις επερχόμενες εκδηλώσεις μας, αλλά και στις εθελοντικές μας δράσεις, γιατί με τη συνδρομή όλων ολοκληρώνεται η επιτυχία.
«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση»
Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: