Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον κ. Τσικούρα Παναγιώτη, Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας Δ.Π.Θ.

Ευχαριστήρια επιστολή του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον κ. Τσικούρα Παναγιώτη, Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας Δ.Π.Θ. - Διευθυντή Τμήματος Οικογενειακού Προγραμματισμού, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα



του Συμβουλευτικού Κέντρου στη διοργάνωση ομιλίας με στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Τσικούρας ήταν ο κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν 11 και 18 Μαρτίου στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης και στο χώρο του Πολύκεντρου Λουτρού αντίστοιχα, με θέμα: «Οικογενειακός Προγραμματισμός του Δ.Π.Θ. – Πρόληψη Γυναικολογικού Καρκίνου».
Μέσα από την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου, διαπιστώνεται ότι πολύ συχνά οι γυναίκες-θύματα βίας εμφανίζουν γυναικολογικά συμπτώματα ή και παθήσεις. Εξάλλου, η πλειοψηφία αυτών των γυναικών παραμελούν γενικότερα την υγεία τους τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και της θεραπείας. Ο κ. Τσικούρας ανέπτυξε εκτενώς τα ζητήματα που άπτονται του Οικογενειακού Προγραμματισμού και την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου. Επιπρόσθετα, προσέγγισε με ιδιαίτερη ευαισθησία το κοινωνικό φαινόμενο της έμφυλης βίας και παρείχε έμπρακτη βοήθεια και στήριξη στην προσπάθεια εξάλειψής του.
Επομένως, η αμέριστη συνεργασία που προσέφερε ο κ. Τσικούρας κρίνεται πολύ σημαντική για την ενίσχυση των σκοπών του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ευελπιστούμε σε συνέχιση της καλής συνεργασίας στο μέλλον.



Με εκτίμηση
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου:
Χριστίνα Γκασίδου, Κοινωνική Λειτουργός
Αρχοντία Κύρογλου, Ψυχολόγος
Δημήτρης Στεφανίδης, Κοινωνιολόγος




Δεν υπάρχουν σχόλια: