Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση υποψήφιων βουλευτών-Εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη από το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ξεκινήματος βασισμένο σε αρχές και αξίες αλλά και την είσοδο του στην Βουλή, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, παρουσίασε τους υποψηφίους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο στον Έβρο.  
            Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Μαργαρίτης Πετριτζίκης έκανε λόγο για μία καινούρια προσπάθεια που



οργανώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αλλά πλημμυρίζει ελπίδα και αισιοδοξία όλους τους πολίτες που αρνούνται να συμμετάσχουν στην ακραία πόλωση, τη πελατειακή σχέση, την τρομοκρατία και το στείρο λαϊκισμό. Όπως είπε «Η δημιουργική  πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, λειτουργεί λυτρωτικά για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που τα τελευταία χρόνια ένοιωθαν πολιτικά άστεγοι, εγκλωβισμένοι στην αντίληψη της συντήρησης, δεξιάς και αριστερής αλλά και σε όσους ταυτίστηκαν μαζί της. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, ξεκινάμε από την αρχή ζωντανεύοντας την ψυχή της παράταξης, βασισμένη σε Αρχές και Αξίες που διαχρονικά μας ένωσαν και μας ενώνουν, έχοντας μάθει από τα λάθη και τις ανεπάρκειες του παρελθόντος, πιο ώριμοι με σκοπό να αντισταθούμε σε ένα αρρωστημένο πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο.».
            Η υποψήφια βουλευτής Κατερίνα Μπέρδου σημείωσε ότι δίνουμε μία σκληρή μάχη απέναντι σε κατεστημένα και νοοτροπίες που οδήγησαν την χώρα στον γκρεμό. Αναφέρθηκε στις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου με σκοπό να αποτρέψει μία άτακτη χρεοκοπία και την είσοδο της χώρας μας σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Επιπλέον, σημείωσε «στην πλειοψηφία είμαστε νέοι άνθρωποι, χωρίς προσωπικά συμφέροντα, που αποφασίσαμε να σταματήσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις απαθείς, δημιουργώντας ένα φραγμό στο μεγάλο κύμα λαϊκισμού και δημαγωγίας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οφείλουμε να σταματήσουμε την κατηφόρα και να δώσουμε εκ νέου τον αγώνα για δημοκρατία, διαφάνεια, αξιοκρατία και  αλληλεγγύη».
            Ο υποψήφιος βουλευτής Γιώρχος Χανός ξεκαθάρισε ότι η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών απαντάει στην αγωνία πολλών σκεπτόμενων προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών. Όπως ανέφερε «Η ιστορική πορεία, η φυσιογνωμία, η αυθεντική ραχοκοκαλιά της παράταξης βρίσκεται  μέσα σε αυτή την αίθουσα και αυτή ακριβώς η παρουσία είναι που εγγυάται ότι μπορεί η αρχή να είναι δύσκολη, να απαιτεί συνεχή αγώνα αλλά ταυτόχρονα αποτελεί την εγγύηση ότι ξαναβρίσκουμε τον προσανατολισμό μας, την ανιδιοτελή και άδολη προσφορά μας, την πίστη στις Αρχές και στις Αξίες μας, που κάποιοι προσπάθησαν να αφανίσουν. Σήμερα συναντιούνται η γενιά του Δημοκρατικού Κέντρου, η γενιά του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και οι σύγχρονοι νέοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές».
            Να σημειωθεί ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών  στελεχώνουν οι: Μπέρδου Κατερίνα, Τσοκαναρίδης Χρήστος που δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση και ο Χανός Γιώργος.


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ Γ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΗΛΙΘΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!