Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Βουλή των Ελλήνων… ‘Η επιχείρηση «οικογενειοκρατία, υιοί, τέκνα και συναφή αργόσχολων… Α.Ε.». Του Μάνδαλου Παναγιώτη

Ακούγαμε από πολλούς της συγκυβέρνησης για αξιοκρατία και αξιολόγηση και άλλα συναφή για τον δημόσιο τομέα. Ακούγαμε πολλά για το ότι πολλοί πρέπει να φύγουν από το δημόσιο, ότι οι καθηγητές παίρνουν πολλά και κάθονται πολύ, ότι οι γιατροί είναι τεμπέληδες και μιζαδόροι, ότι οι νοσηλευτές είναι αδιάφοροι και γενικά ότι η Ελλάδα όπως είπε και ένα τζιμάνι της πολιτικής ζωής είναι ένας διεφθαρμένος λαός. Και το είπε αυτός που κυβερνούσε την



χώρα για 40 χρόνια. Αν είναι δυνατόν. Αν δηλαδή ο λαός είναι διεφθαρμένος  τότε η εξουσία που το παραδέχεται, τι είναι; Είπαμε όμως ότι πρέπει πριν μιλήσεις να τα έχει καλά με τον εγκέφαλο σου και να συνεννοείσαι μεταξύ μυαλού και στόματος πριν το ανοίξεις. Αν στο εσωτερικό της κρανιακής κοιλότητας, υπάρχει κενό …..απλά δεν σκέφτεσαι ..απλώς…… μηρυκάζεις το διαλογικό σανό που μασάς.
Αλλά ας πάμε πάλι στο δια τούτου. Μιλάνε λοιπόν όλοι αυτοί για δημόσιο και θέσεις. Αν δει όμως το βιογραφικό τους θα αναστενάξει. Όλοι τέλειωσαν ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, πήραν ένα ΙΧ μεταπτυχιακό και μετά η καριέρα στην πολιτική γιατί έτσι όρισε ο πατέρας τους. Στο βιογραφικό τους, απλά η λέξη. .βουλευτής υπουργός, πρωθυπουργός, κλπ. Μετά ο ξάδερφος, ο αδερφός η αδερφή, κλπ ..σε θέσεις κλειδιά.
Η ασυδοσία τους σε όλο το μεγαλείο. Ο μισθός ο πρώτος κάπου στα 10.000 ευρώ, ενώ οι δικοί μας των 500-1000 τους φαίνονται υπερβολικοί. Και μάλιστα μπορεί ο πάτερ φαμίλιας να πει ότι είναι και προς τιμήν μας που έχουμε τον γιό του στην θέση αυτή. Για μας ίσως είναι ότι τάζουμε ένα άλλο ακόμα παράσιτο και μάλιστα υπερπαράσιτο. Αυτοί παράγουν …μιζέρια, φτώχια, αυτοκτονίες, διαφθορά. Εξαθλίωση, ενώ εμείς είμαστε όπως λένε οι τεμπέληδες. Και φυσικά ζητάν και τα ρέστα. Μαζί τα φάγαμε ..ενώ …αν κοιταχτούν στον καθρέφτη δεν χωράνε μέσα.
Ζητούν αξιολόγηση. Ναι και φυσικά πρέπει να υπάρχει. Όμως πως θα υπάρξει αξιολόγηση όταν αυτοί οι ίδιοι είναι αναπολόγητοι; Πως θα υπάρξει αξιολόγηση όταν στα γραφεία τους έχουν μαζέψει, όλους τους παρατρεχάμενους και φυσικά εκεί σταματά η λογική. Πως να κάνουν αξιολόγηση αφού η μόνη τους δουλεία ήταν υπουργός και πως αξιολογήθηκε αυτός για να είναι υπουργός;. Το βιογραφικό βαρύ. Γράφει …γιος του τάδε που εργάστηκε ..σαν υπουργός πρωθυπουργός ..κλπ τι και αν ήταν άχρηστος ….έχουμε δημοκρατία ή απολυταρχική μοναρχία;
Βέβαια η ασυδοσία τους δεν σταματά. Δεν μένουν στο βουλευτιλίκι. Φτιάξαν και καμιά 45-50 υπουργεία για να παίρνουν και το κάτι τις τους ρε παιδιά και να τα βγάζουν πέρα ..να μην φτάνουν τα 15 χιλιάρικα να ζούνε σαν άνθρωποι; Μετά φορολογούν ακόμα και το επίδομα ανεργίας, ή σου κατάσχουν το χιλιάρικο του λογαριασμού σου. Αυτοί και αν βγάζουν κανένα εκατομμύριο παράνομα στο εξωτερικό θα είναι για τις σπουδές του κανακάρη τους ….Ε  να μην κυκλοφορά σαν απλός φοιτητής και με καμιά Μαζεράτι το παιδί; Μα τι σπουδές είναι αυτές χρυσοποίκιλτες. Το αφορολόγητο τους δε στα 60.000 χιλιάρικα ….ε …να μην πληρώνουν και διόδια γραφεία, κλπ ..εκεί υπάρχουν τα επιδόματα.
Και φυσικά ο διακαής πόθος μερικών είναι και ο πρωθυπουργικός θώκος. Κάνουν τα πάντα, υποσκάπτουν Θεούς και δαίμονες, ιδρύουν κόμματα και βρίζουν αλλά μετά ξαναγυρνάν. Και μάλιστα και εκβιαστικά. Θέλουν εξουσία και το μάτι τους θολό. Όταν αποτυγχάνουν ..δεν φταίει η αιώνια ανικανότητα τους και η στραβομάρα τους, αλλά οι άλλοι που δεν τους άφησαν.
Σε περίπτωση που δεν εκλεγούν έχουν την θέση στην βουλή, όπου ο μισθός ακόμα και κλητήρα είναι κάπου στα 2500 χιλιάρικα και νούμερο 15 μισθοί, ενώ μετά ζητούν εθελοντές για καθηγητές και θα τους πληρώνουν με μπόνους …..αυτοί τα μπόνους τα παίρνουν σε χιλιάρικα.
Όταν τους μιλάν για πρόγραμμα ..τότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Η αντιπολίτευση φέρνει την καταστροφή. Αυτοί που κυβερνάνε 40 χρόνια όχι. Τι και αν υπάρχει σύνταγμα. Αυτοί το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Τι και αν υπάρχουν δικαστήρια. Αυτοί τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Βγάζουμε κανένα προεδρικό διάταγμα, κλείνουν την βουλή κανένα μήνα πριν για να διαγραφούν τα αδικήματα τους που είναι κακουργήματα και μάλιστα εθνικής προδοσίας και πάει λέγοντας.
Υπάρχουν και οι υποστηρικτές τους. Κάτι άτομα που λένε ότι κάνουν ενημέρωση. Από πτυχία, αυτά του γλειψίματος και της ρουφιανιάς. Παίρνουν και καμιά 200-700.000 χιλιάρικα, αλλά είναι στον ιδιωτικό τομέα λένε. Και αν δει τι χρωστάνε τα κανάλια αυτά κανείς θα φρίξει. 500-600 εκατομμύρια το κεθένα. Στο ΙΚΑ ..που το έκαναν ΕΟΠΥ …μετά ΠΕΔΥ ..και ενώ είχε άσπρες τρύπες ..αφού φάγαν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων …μετά έριξαν τις ευθύνες στους άλλους. Βέβαια γυρνώντας στα ΜΜΕ ..και τα χρέη ..αυτά ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια.
Αυτοί λοιπόν ζητάν την ψήφο μας και λένε ότι τα δύσκολα τελείωσαν. Παρεμπίπτοντος. Χθες σύμφωνα με την Ελληνική στατιστική υπηρεσία, έχουμε πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, μείωση των εξαγωγών, πτώση του τζίρου των καταστημάτων, αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο κατά 85,6 δις ευρώ, αύξηση του χρέους στα 176,5% από 171% πέρσι και τρύπα στα δημόσια έσοδα 1,5 δις ευρώ …. ενώ το ΑΕΠ έχει καταρρακωθεί….. Τώρα αν κάποιος τους πιστέψει…… ότι έχουμε σαξές στόρι ….μεγιά του με χαρά του, αλλά μετά η αλυσίδα της σκλαβιάς θα είναι στο λαιμό και στα δισέγγονα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: