Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α.» προς τους βουλευτές Ν. Έβρου

«Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας για την εκλογή σας ως βουλευτές του νομού Έβρου, ευχόμενοι  καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση των υψηλών ευθυνών που αναλαμβάνετε, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής συγκυρίας. Είμαστε βέβαιοι πως θα υπηρετήσετε με ειλικρίνεια, εντιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα τα συμφέροντα της Χώρας και του Νομού μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση




και επίλυση σημαντικών τοπικών προβλημάτων. Σε αυτήν την προσπάθειά σας και όσο αφορά τον Δήμο Αλεξανδρούπολης θα είμαστε στο πλευρό σας, προσβλέποντας σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με τις εξής επισημάνσεις:
Τα αναπτυξιακά έργα και οι μεγάλες επενδύσεις που προσφέρουν  θέσεις εργασίας θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτες αρκεί να γίνονται με διαφάνεια και να εξασφαλίζουν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, των εργαζομένων και με τον απαραίτητο σεβασμό στο περιβάλλον.
Αυτό που όμως θεωρούμε εξίσου σημαντικό για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση της οικονομίας μας είναι η ανάδειξη και η στήριξη του  παραγωγικού δυναμικού της περιοχής μας με την τόνωση της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας αλλά και της ενθάρρυνσης δημιουργικών πρωτοβουλιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Σας θέλουμε συμπαραστάτες  στην τοπική ανάπτυξη (επιχειρηματικότητα, τουρισμός, πολιτισμός, τοπικά προϊόντα κτλ.) αλλά και στην ανάπτυξη αποτελεσματικού ανθρώπινου δυναμικού, τομείς στους οποίους πρέπει να στραφεί η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες.
Όσο αφορά σε συγκεκριμένα θέματα που σας έθεσε ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, η δική μας θέση είναι η εξής:

Α. Σύμφωνα με την 19/2012 απόφαση (αναρτημένη στο διαύγεια) της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου (αποτελείται από τον δήμαρχο και τους 6 αντιδημάρχους)  αποτελεί πρόθεση και στόχο της σημερινής δημοτικής αρχής, η "αξιοποίηση"όλης της έκτασης του κάμπινγκ, της πλαζ του ΕΟΤ , του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και των γηπέδων του Εθνικού, με την δημιουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδος μέσω διεθνούς διαγωνισμού!!!
Μετά όμως την μεθόδευση ξεπουλήματος από την προηγούμενη συγκυβέρνηση (την οποία και υποστήριξε με πάθος ο κύριος Λαμπάκης) με την πρόσφατη μεταβίβαση του συγκεκριμένου χώρου από τον ΕΟΤ στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών για επίσης ξενοδοχειακή εκμετάλλευση, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης βλέποντας πως χάνει τον "έλεγχο" του συγκεκριμένου "φιλέτου", έβαλε και πάλι τον δήθεν επαναστατικό του προσωπείο.
Θυμήθηκε ξαφνικά πως "αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των δημοτών, αλλά και των Εβριτών γενικότερα", όπως ο ίδιος σας επισήμανε στην πρόσφατη επιστολή του, ζητώντας παράλληλα την μεταβίβαση της κυριότητας αυτών  των χώρων προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Τα ίδια ακριβώς προσφάτως είχε ψευδώς αναφέρει και ζητήσει σε ανάλογη επιστολή του προς τον τέως Πρωθυπουργό!!!
Σκοπός του κυρίου Λαμπάκη όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης δεν ήταν η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, εξάλλου και το σχετικό ψήφισμα για την κατάργησή του που επικαλείται, προήλθε και παρά την δική του διαφωνία από την επίμονη δική μου εισήγηση ως εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του περιφερειακού οργάνου της ΠΕΔ, παρουσία όλων των δημάρχων της Περιφέρειας (το σχετικό ψήφισμα και τα πρακτικά της συνεδρίασης είναι αναρτημένα στο διαύγεια)!!!
Αυτό που τον ενδιαφέρει δυστυχώς είναι να περιέλθει ο χώρος στην κυριότητα του δήμου με σκοπό να εφαρμόσει την δική του ειλημμένη απόφαση και να είναι αυτός που θα "διαχειριστεί" την εκποίησή του σε ξενοδοχειακή μονάδα!!!

Β. Όπως πρόσφατα αποφασίσθηκε στην Περιφέρεια Αττικής παρακαλούμε όπως και εσείς μεριμνήσετε για την κατάργηση της σχεδιαζόμενης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην περιοχή του Άβαντα μέσω ΣΔΙΤ(συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), την οποία προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση με τις "ευλογίες"του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με μοναδικό σκοπό την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.
Επιπλέον εφιστούμε της προσοχή σας για την αιτιολογική έκθεση που πέρασε από το προηγούμενο Κοινοβούλιο σε πρόσφατο νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία δημιουργείται υποχρεωτική δέσμευση ανταποδοτικών τελών για την κάλυψη του ελάχιστου κόστους που θα ορίσει ο κάθε ανάδοχος της ΣΔΙΤ και κατά προτεραιότητα άμεση είσπραξη από τη ΔΕΗ ή εισπρακτική εταιρεία χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη απόφαση ή υπογραφή.
Ανταυτού θα πρέπει να εναρμονιστούμε με ένα νέο Εθνικό και Περιφερειακό σχεδιασμό βασισμένο στην εμπειρία της Ευρώπης που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στη ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και που έχει καθιερώσει τη “Διαλογή στην Πηγή” ως απαραίτητο στοιχείο για μια αποδοτική ανακύκλωση.

Γ. Όσο αφορά την μονάδα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζουστην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, θα πρέπει να αναδειχθούν και να εξετασθούν με πλήρη διαφάνεια όλοι οι παράμετροι μιας τέτοιας επένδυσης και αν τελικά αποφασισθεί η κατασκευή της θα πρέπει να διασφαλισθούν τα μέγιστα αντισταθμιστικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία, σε αντίθεση με ότι ακριβώς συμβαίνει σήμερα.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."






Δεν υπάρχουν σχόλια: