Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Στη βιομηχανία «Dasteri», στην Αλεξανδρούπολη ξεναγήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης

Τις πολύ καλές επιδόσεις της βιομηχανίας «Dasteri» στην καινοτομία αλλά και τη συμβολή της στην τοπική και ελληνική οικονομία εξήρε ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. David D. Pearce, ο οποίος συνοδευόμενος από το Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Robert P. Sanders και άλλα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη,



Η βιομηχανία «Dasteri» συνεργάζεται στενά εδώ και αρκετά χρόνια με την αμερικανική εταιρία φωτιστικών LED «Hilux LED Solutions». Είναι η μόνη ελληνική εταιρία που, σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία, κατασκευάζει φωτιστικά σώματα εσωτερικού και εξωτερικού τεχνολογίας LED, με κύριο χαρακτηριστικό την εξοικονόμηση στην κατανάλωση ρεύματος σε ποσοστά άνω του 70% τα οποία εξάγει σε 52 χώρες!
Ο αμερικανός πρέσβης, στις δηλώσεις που έκανε μετά την ξενάγηση του στους χώρους της βιομηχανίας, εξήρε τις δυνατότητες της "Dasteri" και δήλωσε εντυπωσιασμένος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Επισκέπτομαι αυτήν την περιοχή της Ελλάδας για πρώτη φορά και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Κάποια από τα πράγματα που θα θέλαμε να βλέπουμε στην Ελλάδα γενικά είναι η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα. Όλα αυτά υπάρχουν εδώ (σ.σ. στη Dasteri). Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και χαίρομαι που βλέπω μία πρωτοπόρο ελληνική επιχείρηση να συνεργάζεται με μία αντίστοιχη αμερικανική και να δημιουργούν θέσεις εργασίας και εξαγωγική δραστηριότητα για την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της "Dasteri" κ. Γιάννης Δαστερίδης, σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της επίσκεψης του αμερικανού πρέσβη, επεσήμανε το γεγονός ότι με την αποτελεσματικότητα της και το κύρος της η εταιρία έχει καταφέρει να δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες. Και πρόσθεσε:
«Η επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη κ. Πιρς και των συνεργατών του στις εγκαταστάσεις μας, πέρα από το ότι αναγνωρίζει την ποιότητα και το κύρος της επιχείρησης μας, ενδυναμώνει αυτό το ήδη καλό κλίμα συνεργασίας με την αμερικανική πλευρά».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Dasteri" κ. Βασίλης Δαστερίδης, στις δικές του δηλώσεις, αναφέρθηκε στη σταθερή τακτική της εταιρίας να ενισχύουν, μέσα από την ανάπτυξη της εταιρίας τους, την τοπική οικονομία. Και τόνισε παράλληλα:
«Για μας είναι εξαιρετικά σημαντικό, μετά από αρκετά χρόνια άψογης συνεργασίας με αμερικανική επιχείρηση, δημιουργήσαμε εδώ στην περιοχή μας ένα σημείο αναφοράς τόσο ισχυρό ώστε να μας επισκεφθεί ο κ. πρέσβης και να τον ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας. Αυτό αποτελεί δικαίωση και των δικών μας κόπων και σίγουρα μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε στο μέλλον και να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο. Όχι μόνο για μας και την επιχείρηση μας αλλά κυρίως για την περιοχή μας, καθώς αυτό μπορεί να φέρει περισσότερες θέσεις εργασίας και να ενισχύσει τη Θράκη μας με πολλούς και διαφόρους τρόπους».




Δεν υπάρχουν σχόλια: