Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ρεσιτάλ βιολιού του Δρ Πέτρου Ανδριώτη σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει δύο ρεσιτάλ του Αθηναίου βιολονίστα, Δρ. Πέτρου Ανδριώτη. Το πρώτο ρεσιτάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη νεοϊδρυθείσα Μουσική Σχολή Ράλλη, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Βιέννη στην Ορεστιάδα και το δεύτερο λαμβάνει χώρα το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).



Ο Πέτρος Ανδριώτης σπούδασε μουσική στο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε πτυχίο Βιολιού καθώς και Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 2004 μέχρι το 2013 δίδαξε Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει συμπράξει  με  τη  Συμφωνική  Ορχήστρα  Νομαρχίας  Πειραιά, την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, τη μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, την  Ορχήστρα  του  Τμήματος  Μουσικών  Σπουδών  του  Ιονίου Πανεπιστημίου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Κερκυραίων και τη Συμφωνική Ορχήστρα Ρόδου. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς ως παραγωγός μουσικών εκπομπών και εκπομπών λόγου. Έχει διδάξει βιολί και θεωρητικά της Μουσικής στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» και στη Μουσική Σχολή Παξών. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται δημοσιεύσεις σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά μουσικολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και μια μονογραφία με αντικείμενο την Κλασική και Ρομαντική Αρμονία.
Στο πιάνο συνοδεύει ο Αλεξανδρουπολίτης πιανίστας και παιδαγωγός Μπάμπης Τσακαλίδης. Η είσοδος και στα δύο ρεσιτάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.




Δεν υπάρχουν σχόλια: