Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Μετά την υποχώρηση των υδάτων, προτεραιότητα αποτελεί η άμεση καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών..»

Θέλω να πιστεύω πως οι κάτοικοι του βόρειου Έβρου και ειδικά του Ορμενίου αισθάνθηκαν ότι ήμασταν κοντά τους. Τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει ο κόσμος δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να προκαλέσω, όμως δεν γίνεται σε διάφορα δελτία τύπου που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο  με θέμα τις πλημμύρες στο βόρειο Έβρο, να μην γίνεται αναφορά του ονόματος του βουλευτή Έβρου Μαρίνου Ουζουνίδη.



Από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και την επόμενη μέρα επισκέφθηκα όλα τα δημοτικά διαμερίσματα που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής ξενύχτησα μαζί με τους κατοίκους του Ορμενίου και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη στο καφενείο του χωριού παρακολουθώντας με αγωνία τις εργασίες για την κατασκευή του αναχώματος.
Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους απλούς ανώνυμους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και στους χειριστές των εκσκαφέων μηχανημάτων που εργάσθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σημαντική συνεισφορά είχε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας κ. Πασχάλης Συριτούδης που με την άψογη οργάνωσή του συντέλεσε ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.
Είναι γεγονός πως ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος και πρωτοφανής. Σημαντικό ρόλο προς την εκτόνωση της κατάστασης ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα έπαιξε η συμβολή και σύμπραξη όλων. Μετά την υποχώρηση των υδάτων, προτεραιότητα αποτελεί η άμεση καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι καθώς και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε συγκεκριμένα χωριά που απειλούνται κάθε χρόνο από πλημμύρες.    


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: