Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σημεία Τουριστικής Ενημέρωσης - Infokiosks - GreenSpots

Δώδεκα (12) Σημεία Τουριστικής Ενημέρωσης - Infokiosks - δημιουργούνται στην διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του έργου GreenSpots. Έξι (6) Infokiosks τοποθετούνται στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας στις περιοχές Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης και (6) Infokiosks στη διασυνοριακή περιοχή της Βουλγαρίας στις περιοχές Hascovo, Chepelare και Rudozem. Πρόκειται για καλαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές, με οθόνες αφής, που επιτρέπουν την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες με



ενημερωτικό υλικό για το τουριστικό «προϊόν» της περιοχής. Ο επισκέπτης μέσω αυτής της οθόνης αφής, θα μπορεί να ενημερωθεί για τα σημεία ενδιαφέροντος, τα αξιοθέατα της φύσης και του πολιτισμού όλης της περιοχής του προγράμματος καθώς και για τις παρεχόμενες εξυπηρετήσεις (διαμονή, διατροφή, συγκοινωνίες κλπ). Οι πληροφορίες παρέχονται σε 3 γλώσσες ελληνικά, βουλγάρικα και αγγλικά.
Υπεύθυνος για τη λειτουργία των Infokiosks είναι ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού (Destination Management Organizations - DMO), σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπέγραψαν, για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής, οι 7 Εταίροι του προγράμματος GreenSpots, η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Κ. Καραθεοδωρή Δήμου Κομοτηνής (που είναι και ο Συντονιστής Φορέας), ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενέργεια-Περιβάλλον-Ανάπτυξη», η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης, η Ένωση Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης του Hascovo, η Ένωση Ξενοδόχων, Εστιατόρων και Εμπόρων του Chepelare και το Συμβούλιο Τουρισμού του Rudozem.
Το έργο GreenSpots, ολοκληρώνεται με τη δημιουργία των Infokiosks, ενός πρωτότυπου μέσου έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών/επισκεπτών, ενός μέσου παροχής υψηλής ποιότητας τουριστικών πληροφοριών. Μια νέα τουριστική «εμπειρία» δημιουργείται στην περιοχή, με προτάσεις για διαδρομές στο πανέμορφο φυσικό τοπίο, στα μνημεία πολιτισμού, διαδρομές στην αυθεντικότητα και στις παραδόσεις, διαδρομές γνωριμίας με την εξαιρετική τοπική γαστρονομία και τους φιλόξενους κατοίκους.
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.greenspotstourism.eu και στα τηλέφωνα +30 25310 23165 στην Ελλάδα και +359 8878 98724 στη Βουλγαρία.

GREEN_SPOTS
 





Δεν υπάρχουν σχόλια: