Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΑΜΘ Κ. Εξακουστός: σημαίνων ρόλος έργων όπως το ELIH-MED στις στρατηγικές προτεραιότητες της ΠΑΜ-Θ.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο  πλαίσιο ολοκλήρωσης του στρατηγικού ευρωπαϊκού έργου




«ELIH-MED» (Ενεργειακή αποδοτικότητα σε κοινωνικές κατοικίες στη Μεσόγειο).
Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Αειφορία σε κτίρια και κοινότητες στη Μεσόγειο – Προκλήσεις και προοπτικές» η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στην Αθήνα.  Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν δράσεις που υλοποιήθηκαν από συμμετέχοντες εταίρους του έργου ELIH-MED, καθώς και οι τάσεις και προκλήσεις, σε Μεσογειακό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και αειφορίας κτιρίων και κοινοτήτων. Στην ημερίδα συμμετείχαν  Έλληνες και ξένοι εταίροι του έργου και σημαίνοντα πρόσωπα από τον χώρο της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα.
Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στην Αίθουσα Ανοιχτών Συνεδριάσεων του Εκθεσιακού κέντρου M.E.C.Expo Center στην Παιανία και αφορούσε Εθνικό Σεμινάριο Διάχυσης και Κεφαλαιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου ELIH-MED και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την Πιλοτική εφαρμογή ELIH-MED ενεργειακής αναβάθμισης των Φοιτητικών Εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή καθώς και δράσεις ενημέρωσης και η καμπάνια ευαισθητοποίησης της πιλοτικής εφαρμογής ELIH-MED στην Ελλάδα.
Εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Εξακουστού - Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ΠΑΜΘ, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαίνοντα ρόλο έργων όπως το ELIH-MED στις στρατηγικές προτεραιότητες της ΠΑΜ-Θ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: