Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συνεργασία Γεροντόπουλου-Λαμπάκη για τις προοπτικές των μεγάλων έργων του Δήμου Αλεξ/πολης

Σε ουσιαστική επικοινωνία μίας ώρας, που είχαν στο γραφείο του Δημάρχου Αλεξ/πολης, Κυριάκος Γεροντόπουλος και Βαγγέλης Λαμπάκης , δρομολόγησαν τις επόμενες κινήσεις τους σε θέματα που αφορούν τον Δήμο, αλλά και την ανάπτυξη του Νότιου Έβρου.
Συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα από πλευράς Υφυπεξ και Δημάρχου, αλλά και ο συντονισμός των επόμενων βημάτων, στο ανοικτό θέμα του μεγάλου περιφερειακού δρόμου της Αλεξ/πολης, το οποίο και οι δύο



χαρακτήρισαν Εθνικό έργο, κορυφαίας σημασίας για την περιοχή μας.
Επίσης συζητήθηκαν οι νέες προοπτικές που ανοίγονται στο λιμάνι της Αλεξ/πολης, μετά τα έργα ένωσης με τον σιδηρόδρομο, όπως και διάφορες προτάσεις συμφωνιών που υπάρχουν. Ο κ.Γεροντόπουλος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις επαφές που είχε με τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου του Αμβούργου, με την σύμφωνη γνώμη και του Προέδρου του κ.Σταυράκογλου, όσων αφορά την προοπτική συνεργασίας των δύο λιμανιών, Αλεξ/πολης και Αμβούργου.
Τέλος συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο θέμα της συνεργασίας με Ρωσική τράπεζα, που με εκπροσώπους της είχε συζητήσεις στην Αθήνα ο Υφυπουργός και την δυνατότητα ανοίγματος υποκαταστήματος στην Αλεξ/πολη. 
Ο κοινός στόχος και των δύο παραμένει η ανάπτυξη της περιοχής, με συντονισμένες ενέργειες συνεργασίας μεταξύ τους, αλλά και όλων των άλλων υπευθύνων φορέων




Δεν υπάρχουν σχόλια: