Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Την προοπτική συνεργασίας των λιμανιών Αμβούργου-Αλεξανδρούπολης έθεσε ο Γεροντόπουλος

Την προοπτική συνεργασίας των λιμανιών του Αμβούργου και της Αλεξανδρούπολης, έθεσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, στην συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό του Κρατιδίου του Αμβούργου κ.Όλαφ Σολτς, κατά την επίσκεψη του στη γερμανική πόλη.
Ο κ.Γεροντόπουλος, στη διάρκεια της πολύ φιλικής συζήτησης με τον  κ.Σολτς και αφού είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ.Σταύρο Σταυράκογλου, έθεσε το θέμα



της συνεργασίας των δύο λιμανιών. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εξωτερικών, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης  έχει στρατηγική θέση και αποτελεί πύλη εισόδου για τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, αλλά και τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.
Ο κ.Σολτς, είναι από εκείνους που στην δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο της κρίσης, πάντα έλεγε στους συμπατριώτες του πολιτικούς ότι η Γερμανία πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα και να αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Αυτό επανέλαβε και στον κ.Γεροντόπουλο, προς τιμήν του οποίου μάλιστα είχε δώσει εντολή και αναρτήθηκε μια τεράστια ελληνική σημαία στην είσοδο των γραφείων του. Όπως τόνισε: «Πιστεύω ότι Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει. Ο Δυτικός Πολιτισμός χρωστάει πολλά στην Ελλάδα και αυτό το τονίζω από τα νεανικά μου χρόνια».

Συνάντηση με την συντοπίτισσα μας «επιχειρηματία της χρονιάς» Βιργινία Γιοβανούδη
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Αμβούργο, ο κ.Γεροντόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την συμπατριώτισσα και συντοπίτισσα μας επιχειρηματία κ. Βιργινία Γιοβανούδη-Green, η οποία κατάγεται από τον Έβρο και συγκεκριμένα το χωριό Ασπρονέρι Διδυμοτείχου. Η κ.Γιοβανούδη πέτυχε μια τεράστια διάκριση, αφού ανακηρύχτηκε μάνατζερ της χρονιάς για το 2014 στην Γερμανία, χάρη στην πολύ πετυχημένη παρουσία της εταιρείας της ENCOS.
Μετά την συγχαρητήρια επιστολή που της είχε στείλει τότε, ως Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, τώρα την συνεχάρη και από κοντά για την πολύ σημαντική αυτή διάκριση της, η οποία όπως της είπε: «διαφημίζει την Ελλάδα, αλλά και τον ακριτικό Έβρο απ’ όπου κατάγεται και ξεκίνησε».



Δεν υπάρχουν σχόλια: