Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν τα σύνορα στον Έβρο

Αποκλεισμένα από τις 11 το πρωί είναι τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στους Κήπους του Έβρου, λόγω των κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων που αντιδρούν στη μη καταβολή, της αποσυνδεδεμένης ενιαίας ενίσχυσης, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο πλευρό των κτηνοτρόφων βρίσκονται πολλοί αγρότες και αμφότεροι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν



τις κινητοποιήσεις τους τονίζοντας πως θα συνεχίσουν επ’ αόριστον τον αποκλεισμό των συνόρων αν δεν ικανοποιηθούν τα αίτημά τους.
Ουρές χιλιομέτρων ήδη έχουν σχηματίσει επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά στο τελωνείο των Κήπων εξαιτίας και της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία συμμετέχουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι.
Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε πως μετέφερε τα αιτήματα στο υπουργείο ζητώντας την δίκαιη αντιμετώπιση όλων των κτηνοτρόφων στο θέμα της ενιαίας καταβολής τόσο της εξισωτικής ενίσχυσης όσο και της αποσυνδεδεμένης ενιαίας ενίσχυσης αλλά και στην καταβολή των αποζημιώσεων από τις ζωονόσους που έπληξαν πολλά κοπάδια αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: