Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Αλεξανδρούπολη: «Μηδένισέ το: Μηδέν νέες λοιμώξεις, μηδέν διακρίσεις, μηδέν θάνατοι σχετιζόμενοι με το AIDS».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πιστή στο ραντεβού της, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) δραστηριοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS που γιορτάζεται την 1η Δεκεμβρίου.
O μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί ο HIV είναι η πρόληψη κι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η πρόληψη είναι μέσω της εκπαίδευσης.
Έτσι, λοιπόν, φοιτητές Ιατρικής και μέλη της Helmsic θα βρεθούν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης για να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και να μοιράσουν



ενημερωτικά φυλλάδια για τον HIV/AIDS, red ribbons και προφυλακτικά σε μία δράση δρόμου με ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις!
Γνωρίζοντας ότι η καλύτερη πρόληψη είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση αυτή τη χρονιά απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους, ενθαρρύνοντας την προσοχή και φροντίδα του ατόμου σε ό,τι αφορά την δική του προφύλαξη αλλά και των άλλων. Επιπλέον, στρεφόμαστε κατά των διακρίσεων και του στιγματισμού στον χώρο της υγείας απέναντι στα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον HIV.
Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα και Πάτρα θα είναι οι 7 πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρέος κοινού σχετικά με τον HIV και το AIDS.
Σας περιμένουμε όλους!
Τι είναι η HelMSIC;
Η HelMSIC - Hellenic Medical Students' International Committee (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου υπάρχει Ιατρική Σχολή. Οι δράσεις μας εστιάζονται κατά βάση σε έξι θεματικές οι οποίες αποτελούν και τις διαρκείς επιτροπές στις οποίες τα μέλη μας οργανώνουν σχετικά projects. Οι στόχοι μας πραγματοποιούνται συχνά σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως η AIESEC, οι Γιατροί του Κόσμου, οι Γιατροί χωρίς σύνορα, το ΚΕΘΕΑ, η ACT UP, και πολλές άλλες οργανώσεις.
Παράλληλα, η HelMSIC αποτελεί περήφανο και ενεργό μέλος των, IFMSA - International Federation of Medical Students’ Associations, EMSA - European Medical Students’ Association κι ΕΣΥΝ - Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr και στο helmsic-alexandroupolis.tumblr.com/.


Δεν υπάρχουν σχόλια: