Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Έβρος: Καταστροφές σε σπίτια και δρόμους από τη σφοδρή καταιγίδα - Κινδύνεψε η ζωή 4 γυναικών

Σπίτια πλημμύρισαν στα Λάβαρα, το Κισσάριο, το Αμόριο, το Διδυμότειχο και το Σοφικό ενώ σε πολλές περιοχές οι δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια...
Tεράστια προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης (19-11-2014), σε διάφορες περιοχές του Έβρου, με κατοίκους να εγκλωβίζονται μέσα στα σπίτια τους και να απαιτείται η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τη διάσωσή τους



.
Υπολογίζεται ότι περίπου 100 σπίτια πλημμύρισαν, ενώ το νερό μέσα στις οικίες έφτανε το 1 μέτρο. Σε κίνδυνο τέθηκε η ζωή τεσσάρων ηλικιωμένων γυναικών οι οποίες σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ζημιές προκλήθηκαν και σε Ι.Χ. αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
Σπίτια πλημμύρισαν στα Λάβαρα, το Κισσάριο, το Αμόριο, το Διδυμότειχο και το Σοφικό ενώ σε πολλές περιοχές οι δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια ενώ έντονη και συνεχής ήταν η πτώση κεραυνών. Στο Κισσάριο μάλιστα η βροχόπτωση ξήλωσε τμήματα του οδοστρώματος. 
Στα Λάβαρα οι κάτοικοι έβλεπαν στους δρόμους εκτός από τα νερά και τις φερτές ύλες ακόμη και κορμούς δέντρων, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν τόσο σπίτια όσο και καταστήματα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ακραία καιρικά φαινόμενα άρχισαν να υποχωρούν με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να κοπάσουν. Το πρώτο φως της ημέρας την Πέμπτη βρήκε τους κατοίκους να μετρούν τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, ενώ ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή τους ώστε να προχωρήσουν οι όποιες ενέργειες αποζημίωσης για τις καταστροφές.

Πηγή: thrakitoday.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: