Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

To RUN GREECE ήρθε για να μείνει. …. Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού έζησε η Αλεξανδρούπολη

Του Γιώργου Πανταζίδη
Όταν ο αντιπρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού Κώστας Πατερόπουλος πριν από πολλούς μήνες μου είχε εκμυστηρευτεί ότι σκοπεύει να ζητήσει τη διεκδίκηση ενός αγώνα Run Greece στον Έβρο, τον αντιμετώπισα με ένα ελαφρύ μειδίαμα και μάλλον … αδιάφορα.
Από το μεσημέρι της Κυριακής κατανοώ και αισθάνομαι έστω λίγο από την αγωνία, το πάθος και εν τέλει την ικανοποίηση



που πλέον νιώθουν όλοι όσοι εργάστηκαν συστηματικά και εντατικά το τελευταίο διάστημα για το σκοπό αυτό. Και το τελικό αποτέλεσμα που χιλιάδες απόλαυσαν και χάρηκαν, τους δικαιώνει.
Ο αθλητισμός είναι υγεία, μαγεία, χαρά, απόλαυση, ευχαρίστηση. Και έτσι το αντιλήφθηκαν πάνω από 1700 πολίτες από 8 έως 84 ετών, που φόρεσαν φόρμες ή σορτσάκια και συμμετείχαν στον αγώνα Run Greece της Αλεξανδρούποληςπου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία – και αυτό δεν είναι μια τυπική τετριμμένη φράση.
Από το απόγευμα του Σαββάτου όταν και κορυφώνονταν οι εργασίες, έως και λίγο πριν την πρώτη πιστολιά του αφέτη, όλα έδειχναν ότι ο αγώνας δρόμου στους κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αλεξανδρούπολης θα ήταν μια γιορτή. Έτσι κι έγινε …
Εκατοντάδες, μικροί και μεγάλοι με εξαιρετική διάθεση, πήραν θέση στις αφετηρίες. Αρχικά των 10 χιλιομέτρων, στη συνέχεια στον πολυπληθέστατο (κοντά 1000 άτομα) αγώνα των 5 χιλιομέτρων αλλά και στον δρόμο των 600 μέτρων για παιδιά δημοτικών σχολείων. Παρόντες μεταξύ των περίπου 1700 δρομέων από τον Έβρο, την Θράκη και τη Βουλγαρία και οι «επώνυμοι», που στους αγώνες φόρεσαν αθλητικά παπούτσια και έτρεξαν, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κομοτηναίος Χάρης Μπανιώτης.
Η αθλητική γιορτή που εκτός από τον αγωνιστικό της χαρακτήρα, φαινόμενα διασκέδασης, είχε έντονο και το στοιχείο κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς οι δρομείς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της WIND και έτρεξαν για καλό σκοπό. Η εταιρεία για κάθε δρομέα των 5 και 10χλμ., που πάτησαν τον ειδικό τάπητα της Αψίδας Αγάπης που βρίσκονταν λίγο μετά την εκκίνηση, προσέφερε 3€ στο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος». Η WIND θα παρέδωσε στο Σύλλογο «Ο Άγιος Βασίλειος» και την κα. Ευαγγελία Μαυρίδου, Πρόεδρο του Συλλόγου την επιταγή με το ποσό των 4.000€ που συγκεντρώθηκε.
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος στα 10 χλμ. και στους άντρες, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Απόστολος Γκάτσιος με χρόνο 37:38, τη δεύτερη ο Κώστας Γιαννέλος με 37:39 και τρίτος ο Κώστας Τριανταφύλλου με 37:59. Στις γυναίκες πρώτη πέρασε το νήμα του τερματισμού η Λητώ Καλογιάννη με 48:37, δεύτερη η Φωτεινή Μαρκίδου με 50:03 και τρίτη η Αναστασία Λαλάκη με 52:01.
Στην συνέχεια ακολούθησαν στις 11:30 τα 5 χλμ. και τα 600 μ. των παιδιών. Στα 5 χλμ. πρώτος με αναδείχθηκε ο Μάριος Αποστολίδης με χρόνο 17:06, δεύτερος ο Γιώργος Ριζονάκης με 17:45 και τρίτος ο Τσιτάκ Σαλή με 18:12. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Φωτεινή Σκαρλάτου με 23:20, δεύτερη η Νάντια Μπακαντινάκη με 24:26 και τρίτη η Ιορντάνκα Στόκνοβα με 24:39.
Το όριο των 1.700 εγγραφών που είχε τεθεί εξ αρχής ξεπεράστηκε, γεγονός που γέμισε με ικανοποίηση τους διοργανωτές, δεδομένου του ότι η Αλεξανδρούπολη έκανε ντεμπούτο στη σειρά αγώνων Run Greece. Σε πρώτο πλάνο βρέθηκαν οι απλοί πολίτες που επέλεξαν να βγουν στο δρόμο για να συμμετάσχουν στον αγώνα με όποιον τρόπο επιλέξει ο καθένας.
Σειρά παίρνει στις 12 Οκτωβρίου στην Πάτρα, που είναι ήδη έτοιμη να βγεις στους δρόμους. Ωστόσο, η Αλεξανδρούπολη στο δρομικό κίνημα, ήρθε για να μείνει. Ραντεβού και του χρόνου !

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: