Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Για τον TAP συζήτησαν ο Πέτροβιτς με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν και για το μετάξι

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς υποδέχθηκε, τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφαέβ, στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης.
O κ. Πρέσβης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου το Σάββατο 18  Οκτωβρίου 2014, προκειμένου να τον γνωρίσει από κοντά και να συζητήσει μαζί του θέματα που αφορούν τον αγωγό T.A.P. (Trans Adriatic Pipeline).



Ο κ. Πρέσβης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το έργο ως "αγωγό συνεργασίας και φιλίας" και αναφέρθηκε στα οικονομικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν σε εμπορικό και τουριστικό επίπεδο, καθώς και για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς από πλευράς του δήλωσε ότι «Ο αγωγός T.A.P. και η διέλευση του από την Περιφέρειά μας και τον Έβρο, είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, εθνικής και στρατηγικής σημασίας. Παράλληλα όμως, εξίσου σημαντικό, είναι να υπάρξουν λύσεις αποδεκτές και με αντισταθμιστικά οφέλη, για τις τοπικές κοινωνίες».
Ειδική αναφορά στη συνάντηση, έγινε για το θέμα του Μεταξιού, καθώς ο Περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης, έχει προτείνει στον κ. Πρέσβη, να υπάρξει στενή συνεργασία των δύο χωρών, στον κλάδο αυτό. Ειδικά το Σουφλί θα μπορούσε να γίνει σημείο αναφοράς στο νέο δρόμο του Μεταξιού, καθώς το Αζερμπαϊτζάν διαθέτει την αντίστοιχη εμπειρία. Ο Πρέσβης κ. Ραχμάν Μουσταφαέβ, πριν την αναχώρισή του, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του κ. Παυλίδη, επισκέφθηκε το Σουφλί, επιβεβαιώνοντας το ενεργό ενδιαφέρον του για το θέμα του Μεταξιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: