Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελία μεταφοράς λαθρομεταναστών από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη

Από αυτό το δημόσιο βήμα που έχω την δυνατότητα να λέω την άποψη μου, θα ήθελα να καταγγείλω τις συνθήκες μεταφοράς των λαθρομεταναστών που εντοπίζονται στη Σαμοθράκη και μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη.
Την προηγούμενη Τρίτη 14/10 ταξίδευα με το ΣΑΟΣ ΙΙ προς Αλεξανδρούπολη. Μέσα στο πλοίο συνοδευόμενοι από 1-2 λιμενικούς συνταξίδευαν περίπου 20 λαθρομετανάστες.
Παρόλα τα όσα ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα κυρίως για τον ιό Εμπολα, αλλά και



για την επανεμφάνιση της φυματίωσης και τόσες άλλες κολλητικές ασθένειες που μπορεί να κουβαλάνε αυτοί οι δύσμοιροι άνθρωποι, δεν υπήρχε καμία προφύλαξη για τους υπόλοιπους επιβάτες. Τους κάθισαν μόλις ανέβουμε στο πλοίο ανάμεσα από τις δύο σκάλες. Χωρίς κανένα διαχωριστικό, χωρίς κανένα κενό ασφαλείας , έστω 2,3 η 4 μετρων. Η μόνη προφύλαξη ήταν ότι τους φορούσαν μάσκες, τις οποίες όταν κατά τα μέσα της διαδρομής τους πρόσφεραν νερό και τοστ θα έβγαλαν... Φτάνοντας στην Αλεξανδρούπολη επέτρεψαν στον κόσμο να κατέβει κανονικά τις σκάλες, περνόντας από δίπλα τους.
Βέβαια για αυτήν την κατάσταση δεν ευθύνονται τα παιδιά του λιμενικού. Αυτοί ειδικά είναι στην ομάδα υψηλότατου κινδύνου, λόγω του ότι είναι οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή μαζί τους και μάλιστα κατά τον εντοπισμό τους ίσως και με γυμνά χέρια, οι άλλοι χωρίς μάσκες. Επίσης συναναστρέφονται μαζί τους κατά την καταγραφή των στοιχείων τους, κατά την κράτηση τους που πολλές φορές υπερβαίνει το 24ωρο και φυσικά κατά την μεταφορά τους.
Εγώ αυτή την επισήμανση - καταγγελία είχα να κάνω, αν κάποιοι ανευθυνοϋπεύνοι την διαβάσουν, μπορεί στο μέλλον να λάβουν τα μέτρα τους και να προφυλάξουν τον κόσμο και κυρίως τα μικρά παιδιά.
Το πιο απλό που μπορούν να κάνουν είναι να δώσουν εντολή στους λιμενικούς, να τους βάζουν στο πλοίο σε μια όσο το δυνατόν καλύτερα απομονωμένη τοποθεσία, να τους βάζουν πρώτους, ώρα πριν φύγει το πλοίο, ώστε μέχρι να μπουν οι επιβάτες να προλαβαίνει το πλήρωμα να κάνει κάποια έστω υποτυπώδη απολύμανση από όπου πέρασαν και φυσικά να τους υποβιβάζουν τελευταίους και πάλι να γίνεται απολύμανση.
Τώρα άραγε όταν βγαίνουν οι λαθρομετανάστες από το πλοίο γίνεται κάποιου είδους απολύμανση ;;;
Πριν λίγο μου είπε πελάτης πως πάλι το λιμενικό εντόπισε νέα παρτίδα λαθρομεταναστών.
Έγραψα κι άλλοι φορά από αυτό το blog, αλλά και παλαιότερα που έστελνα αναρτήσεις σε αλλά blogs ή σχολίαζα σε αναρτήσεις:
1. Δεν φταίνε αυτοί οι δύσμοιροι άνθρωποι. Φταίνε: Α) Οι λαθροδιακινητές, οι οποίοι όταν και ανσυλλαμβάνονται πρέπει να αποκεφαλίζονται από Τζιχαντιστες.
Β) Αυτοί οι εγχώριοι και ξένοι υπηρέτες πολιτικοί της Παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων που για να επιβάλλουν την παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα θέλουν την αθρόα εισβολή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών για την αλλοίωση των χωρών με εντονότερο εθνικό - χριστιανικο χαρακτήρα Ελλάδα κυρίως, Ιταλία, Ισπανία).
2. Δεν πρέπει σε καμία μα καμία περίπτωση να δεχτεί η τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης την δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών (ή όπως αλλιώς ονομάζονται) οπότε κι αν τεθεί τέτοιο θέμα, χρειάζεται επαγρύπνηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: