Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του Δημήτρη Πέτροβιτς για το Λιμενικό Φυλάκιο Μάκρης προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αποτελεί πύλη εισόδου για την χώρα μας και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με δεδομένο τις αυξανόμενες ανάγκες φύλαξης και διαχείρισης των θαλασσίων συνόρων μας, θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάγκη ενίσχυσης των Λιμενικών Αρχών της περιοχής μας.
Δυστυχώς όμως, πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζεται κατάργηση των Λιμενικών Αρχών της περιοχής μας.



Συγκεκριμένα οι στόχοι που επιδιώκονται και προβάλλονται μέσα από την αναδιάρθρωση των Λ.Σ. ΕΛ–ΑΚΤ, θα οδηγήσουν στην μείωση της ικανότητας εφαρμογής της αποστολής τους. Προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει διαχείριση και βελτίωση όσων άπτονται στη φύλαξη των συνόρων μας, με την σχεδιαζόμενη κατάργηση ειδικά του Λιμενικού Φυλακίου Μάκρης.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι από τις 15/03/2014 που ιδρύθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Μάκρης, για λόγους Εθνικής Ασφάλειας, η εξυπηρέτηση των πολιτών της Περιφερειακής μας Ενότητας, υπήρξε συνεχείς από το προσωπικό που με ζήλο και επαγγελματισμό διασφαλίζουν αποτελεσματικά τα θέματα που αφορούν: τη φύλαξη των συνόρων μας από τη διακίνηση λαθρομεταναστών, και την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για την εφαρμογή των διατάξεων της νομοθεσίας για την αλιεία, καθώς ο Λιμένας Μάκρης είναι χαρακτηρισμένος για εκφόρτωση αλιευμάτων παράκτιας και μέσης αλιείας. Επίσης η ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του Λιμενικού Φυλακίου Μάκρης, συμβάλει και στον έλεγχο της νομιμότητας των επισκεπτών – τουριστών, κατά τους θερινούς μήνες.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Για τους λόγους που προαναφέραμε, η συνέχιση  λειτουργίας του Λιμενικού Φυλακίου Μάκρης είναι απαραίτητη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ζητούμε να τους λάβετε υπόψη, έτσι ώστε η τελική απόφασή σας να είναι προς το συμφέρον της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας των θαλασσίων συνόρων μας και των πολιτών της περιοχής μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Έβρου

Δημήτριος Πέτροβιτς



Δεν υπάρχουν σχόλια: