Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΣΑ για την Αλεξ/πολη:Το λατομείο Κοπελούζου και οι επιλεκτικές ευαισθησίες του κου Δημάρχου

Με σημερινές του δηλώσεις (30/9/2014) ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό "Maximum 93.6" παραδέχτηκε ευθαρσώς παράνομες εξορυκτικές εργασίες από πλευράς του δήμου, "χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος" όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται στο με Αριθμ. πρώτ. Οικ.Κ-137/27.8/2014 έγγραφο της αρμόδιας Δ/νσης Περιβάλλοντος Έβρου, συνέπεια των οποίων είναι η επιβολή προστίμου



57.000 ευρώ.
Για να δικαιολογηθεί μάλιστα δήλωσε ότι όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη (αίρεται το παράνομο και το αξιόποινο αυτών των πράξεων!!! Τέλος αποκάλυψε αναγκαζόμενος μια και η δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α." έχει ζητήσει τα σχετικά έγγραφα από την αρμόδια υπηρεσία, ότι το οικόπεδο από το οποίο ο δήμος Αλεξανδρούπολης προμηθευόταν τα παράνομα υλικά ήταν συμφερόντων του κυρίου Κοπελούζου!!!
Ο κύριος Λαμπάκης προσπάθησε ατυχώς βέβαια να δικαιολογήσει το αξιόποινο των πράξεων του, παρέλειψε όμως να δικαιολογηθεί όσο αφορά την περιβαλλοντική ζημία αυτών! Όπως παραλείπει και παρά τις συνεχείς μας διαμαρτυρίες να ενημερώσει τους δημότες για τον Πλωτό σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη- INGS LNG Greece, κατά σύμπτωση και πάλι συμφερόντων του κυρίου Κοπελούζου!!!
Θυμίζουμε ότι εδώ και τρεις μήνες χωρίς δυστυχώς να έχουμε πάρει καμία απάντηση, έχουμε ζητήσει με δελτίο τύπου από τον κύριο δήμαρχο να υπάρξει διάλογος με τον Όμιλο που θα κατασκευάσει το έργο, για να ενημερωθούμε και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας, όταν την ίδια στιγμή στην γειτονική Καβάλα έχει ξεσηκωθεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία ενάντια σε παρόμοια επένδυση.

 Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης"ΑΝΑ.Σ.Α."




Δεν υπάρχουν σχόλια: