Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

«Πάρκο να γίνει»: Ζητούν την αξιοποίηση του χώρου πρασίνου δίπλα στην εφορία Αλεξανδρούπολης

Αγαπητά  μέλη και φίλοι της ομάδας.
Καθώς ήρθε ο Σεπτέμβρης είναι νομίζω καιρός να ξαναμπούμε στη διεκδίκηση κάποιων πραγμάτων που ξεκινήσαμε. Και αναφέρομαι πρωτίστως στο χώρο πρασίνου που βρίσκεται δίπλα στην Εφορία και που εμείς σαν ομάδα μπήκαμε στη διαδικασία να τον καθαρίσουμε προκειμένου να αξιοποιηθεί. Αντ' αυτού κοντεύει να καταλήξει χώρος πάρκιγκ. Δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα ούτε τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα



που έγιναν στον Κο Ζιώγα τόσο από μένα όσο και από άλλα μέλη  της ομάδας, ούτε το σχετικό e-mail με επισυναπτόμενο το βιντεάκι της δράσης μας, που έστειλα στο Δήμαρχο τον περασμένο Απρίλιο προκειμένου να ξεκολλήσει το θέμα. Τώρα λοιπόν που μοιράστηκαν τα πόστα και οι αρμοδιότητες στο Δήμο (μετά τις τελευταίες εκλογές), νομίζω ότι πρέπει να ζητήσουμε μια νέα συνάντηση με το Δήμαρχο στην οποία να τεθεί σαφής χρονικός προσδιορισμός όσων συμφωνηθούν να γίνουν. Στη συνάντηση αυτή καλό θα ‘ταν να παρευρίσκεται και κάποιος υπεύθυνος με τον οποίο θα έχουμε συνεχή επαφή για την έγκαιρη υλοποίηση όσων συμφωνηθούν. Αν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση και ξεκάθαρη χρονική δέσμευση εκ μέρους  του Δημάρχου τότε νομίζω ότι  πρέπει να  βρούμε άλλους τρόπους πίεσης. Τι λέτε; Στείλτε ένα ‘ναι’ ή ένα ‘όχι’ για το αν συμφωνείτε μ’ αυτή τη συνάντηση κι έναν αριθμό τηλεφώνου όσοι θέλετε να συμμετέχετε σ' αυτή. Επίσης στείλτε προτάσεις σκέψεις ιδέες και ότι άλλο θέλετε να μοιραστείτε με την ομάδα.

Γιώργος Δεληγεωργάκης.

Το mail και το βιντεάκι του Απριλίου:

Κύριε  Δήμαρχε.

Στη συνάντηση που είχε μαζί σας η ομάδα μας "πάρκο να γίνει" τον περασμένο Σεπτέμβριο ανάμεσα στ’ άλλα συζητήσαμε και τη δυνατότητα αξιοποίησης του χώρου πρασίνου δίπλα στην εφορία. Συγκεκριμένα ήταν κοινή η άποψη  ότι χρειαζόταν αφενός να καθαριστεί ο χώρος από τα σκουπίδια που τον είχαν κατακλύσει και αφ’ ετέρου να διαμορφωθεί και να γίνει χρηστικός. Είπατε ότι απ’ τη μεριά του Δήμου θα μπορούσε να γίνει η διαμόρφωση του χώρου (παγκάκια, φωτισμός κ.λ.π.) αλλά  ότι ήταν δύσκολο να διατεθεί προσωπικό για τον καθαρισμό του, λόγω ελλείψεως προσωπικού. Έτσι συμφωνήσαμε να αναλάβουμε εμείς σαν ομάδα τον καθαρισμό του χώρου και αμέσως μετά να αναλάβετε εσείς  την αξιοποίησή του.
Πράγματι η ομάδα μας κινητοποιήθηκε και όπως μπορείτε να δείτε στο επισυναπτόμενο βίντεο που παίχτηκε στις ειδήσεις της Θράκη-net, προχωρήσαμε στον καθαρισμό του στις  3/11/13    στον οποίο συμμετείχε πολύς κόσμος κάθε ηλικίας. Στη δράση μας αυτή ήρθε εκ μέρους  του Δήμου ο αντιδήμαρχος πρασίνου Κος Ζιώγας ο οποίος επικρότησε την προσπάθειά μας και μας υποσχέθηκε και αυτός ότι σύντομα θα προχωρήσει η αξιοποίηση του χώρου, αναλαμβάνοντας να μεσολαβήσει ώστε να εξασφαλίσει και τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου στα έργα που θα γινόταν. Βλέποντας μάλιστα ότι υπάρχει ένα φυσικό μονοπάτι δίπλα στο ρέμα Βανικιώτη που περιστοιχίζεται από δεντροστοιχίες συμφώνησε να  γίνουν τα απαραίτητα κλαδέματα για την διεύρυνσή του καθώς και ότι άλλο χρειάζεται ώστε να γίνει χρηστικό για πεζούς και ποδηλάτες.
Δυστυχώς τίποτε απ' αυτά δεν έγινε ακόμη. Σε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τον Κο Ζιώγα μια τον Δεκέμβρη και μια τον Φλεβάρη μας είπε και τις δύο φορές ότι είναι θέμα ημερών.
Καθώς η πολύμηνη αναμονή γεννάει ανυπομονησία και μια κάποια απογοήτευση παρακαλούμε μεριμνήστε ώστε να γίνει άμεσα, έστω το ξεκίνημα κάποιων παρεμβάσεων αξιοποίησης του χώρου ο οποίος κινδυνεύει να μετατραπεί από χώρος πρασίνου σε χώρο στάθμευσης φορτηγών και εναπόθεσης σκουπιδιών και μπάζων.
Παρακαλούμε κρατήστε μας ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα αυτό, μέσω του ηλ. ταχυδρομείου της ομάδας parkonaginei@gmail.com  η τηλεφωνικά στο 6974972234 ώστε να γίνει η ενημέρωση των εκατοντάδων μελών και φίλων της ομάδας.

Ευχαριστούμε.

Ομάδα δράσης "Πάρκο να γίνει"
Αλεξανδρούπολη 17/4/2014.




Δεν υπάρχουν σχόλια: