Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η «ΑΝΑ.Σ.Α.» για τις ανακοινώσεις Λαμπάκη σχετικά με αλλαγές στο κυκλοφοριακό της Αλεξανδρούπολης

Ως αποτέλεσμα της σημερινής ευρείας σύσκεψης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ.Λαμπάκη  με εκπροσώπους φορέων και  μεμονωμένους θεσμικούς για το θέμα του κυκλοφοριακού της πόλης, είχαμε δηλώσεις του κυρίου δημάρχου στον ραδιοφωνικό σταθμό "Maximum 93.6 "σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ως πολιτική του απόφαση την πεζοδρόμηση της Παραλιακής οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου από το ύψος του γηπέδου μέχρι και την πλατεία "Ελευθερίας"!!!!



Μάλιστα ως επιχείρημα επικαλέστηκε ΨΕΥΔΩΣ (και τον προκαλούμε δημόσια να μας διαψεύσει) πως έχει για τον σκοπό αυτό την ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ των μελετητών της εν εξελίξει κυκλοφοριακής μελέτης, πως κάτι τέτοιο δεν θα διαταράξει την λειτουργία της πόλης!!!
Τέτοιες αποσπασματικές και επιπόλαιες πολιτικές αποφάσεις εντυπωσιασμού, μπορεί να αποβούν εγκληματικές για το μέλλον αυτής της πόλης και για αυτό όσο πιο έγκαιρα καλούμε τον κύριο Λαμπάκη επιτέλους να λειτουργήσει με τους επιστημονικούς κανόνες του χωροταξικού σχεδιασμού, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.
Η απόφαση για την συγκεκριμένη παρέμβαση θα πρέπει να ενταχθεί σε μια επιτέλους συνολική μελέτη ολοκληρωμένης ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, βάζοντας ένα τέλος στο βραχυπρόθεσμο, κοντόφθαλμο σχεδιασμό και προγραμματισμό έργων της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Όπως και στην εξαιρετικά πετυχημένη εκ του αποτελέσματος αντίστοιχη  περίπτωση της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να προκηρυχθεί άμεσα ένας διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, με την ιδιότητα μου δε ως αρχιτέκτονας μηχανικός γνωρίζω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει η συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που θα προσελκύσει  αρχιτεκτονικά γραφεία από όλη την Ευρώπη μια και όλοι ονειρεύονται πραγματικά μια τέτοια ευκαιρία.
Τέλος πρέπει να γνωρίζει ο κύριος δήμαρχος πως αν πραγματικά νοιάζεται για τις κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης και την αισθητική αυτής, πέρα από τις γνωστές του κινήσεις εντυπωσιασμού, ας φροντίσει για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ, της Αστυνομίας και των Δικαστηρίων.


Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής
παράταξης"ΑΝΑ.Σ.Α."



Δεν υπάρχουν σχόλια: