Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Στην τελική ευθεία για τη Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης

Μετά την περυσινή πλήρως επιτυχημένη αναβίωση της Γιορτής Κρασιού Αλεξανδρούπολης οι φετινές, εμπλουτισμένες εκδηλώσεις την εδραιώνουν ως το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στον Έβρο.
Η Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης, θα διαρκέσει φέτος από τις 2 μέχρι τις 10 Αυγούστου και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (δίπλα στον ΕΟΤ), σε έναν χώρο πρασίνου έκτασης 5.000 τ.μ. κατάλληλα διαμορφωμένο.



Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων συμμετέχουν 25 πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, καθώς και πάνω από 400 μέλη παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές μουσικές βραδιές, αλλά και πολιτιστικές δράσεις των συλλόγων, όπως εκπαιδευτικά μαθήματα, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, με κεντρικό θέμα το κρασί.
Και βέβαια οι επισκέπτες θα απολαύσουν άφθονο, τοπικό κρασί, που θα τους προσφερθεί.
Η γιορτή κρασιού διοργανώνεται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ) σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ).
Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης δηλώνει:
«Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η ΤΙΕΔΑ και δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι διοργανώνουμε τη γιορτή κρασιού στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (ΕΟΤ).
Η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, η ιστορία μας με την πολύτιμη διαφορετικότητα των φυλών μας θα συνθέσουν ένα πολιτιστικό γεγονός ανεπανάληπτο και μοναδικό.
Λαϊκά συγκροτήματα μουσικά και χορευτικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα συνδέσουν την παράδοση με τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα, καλύπτοντας όλες τις ηλικίες.
Εννιά μέρες γεμάτες κέφι χαρά, τραγούδι, χορό και άφθονο κρασί μέσα σε έναν χώρο όπου η κοινωνία της Θράκης, αλλά και οι γείτονές μας Τούρκοι και Βούλγαροι, ως και η υπόλοιπη Ελλάδα θα ανταμώσουμε, δείχνοντας ότι παρά τις δυσκολίες μας μπορούμε να γελάμε και να χορεύουμε όλοι μαζί».
Περισσότερα για τη Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης στο site www.giortikrasiou.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: