Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αλεξανδρούπολη: ΟΧΙ στα νέα δάνεια που μας φορτώνει η Δημοτική πλειοψηφία

Όχι μία αλλά τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με αλλεπάλληλες εκκλήσεις συναίνεσης , γλαφυρή παρουσίαση  των πλεονεκτημάτων του δανεισμού , κωλοτούμπες «αντιπολιτευόμενων» συμβούλων χρειάστηκαν για να βρεθεί η ποθητή απόλυτη  πλειοψηφία που ενέκρινε τελικά νέα δάνεια συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ  για την  ανακατασκευή των 3 αποθηκών του  ΟΣΕ στο λιμάνι. Στόχος να ενταχτεί το έργο στο πρόγραμμα Jessica, το οποίο στηρίζεται στο δανεισμό και την ανταποδοτικότητα, για



τη δημιουργία πολυχώρων αναψυχής και πολιτισμού που θα δοθούν σε ιδιώτες.
Ήδη οι δημότες πληρώνουν αβάσταχτους φόρους και τέλη  που αποτελούν εφαρμογή της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής  και χρόνια τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα βάρη και την αντίληψη ότι πρέπει να πληρώνουν για την ανάπτυξη γενικά και ιδιαίτερα για την «πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης».
Οι συζητήσεις στο ΔΣ ήταν πράγματι αποκαλυπτικές της πολιτικής που εξυπηρετεί η κάθε παράταξη, αλλά και του ότι οι δημότες ήδη πληρώνουν δάνεια περίπου 9.000.000ευρώ .Επίσης  αναδείχθηκαν και οι διαφορετικές αντιλήψεις  για την ανάπτυξη και για τιςπροτεραιότητες που μπαίνουν κάθε φορά. Οι παρατάξεις της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής όταν λένε ανάπτυξη εννοούν  διευκολύνσεις και κέρδη για το κεφάλαιο , τους μεγάλους επενδυτές στον τουρισμό ,την εστίαση ,τον πολιτισμό. Σύμφωνα με αυτή την πολιτική  για να γίνει ελκτική η πόλη μας στους τουρίστες πρέπει ο λαός να πληρώσει υποδομές που θα τις χαίρονται άλλοι, θα κερδίζουν λίγοι ενώ ο ίδιος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτές.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταψήφισε τα νέα δάνεια γιατί θεωρεί πως σε συνθήκες τέτοιας αντιλαϊκής επίθεσης που δεχόμαστε είναι πρόκληση και για τις επόμενες γενιές να φορτωθούν οι δημότες και  νέα δάνεια  , ενώ η δημοτική αρχή έπρεπε να αγωνίζεται για να τους ελαφρύνει  από τέλη και φόρους. Και επιτέλους πότε θα μπει σε πρώτη προτεραιότητα η κατασκευή παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολείων ; Είναι προτιμότερο να γεμίσουν οι σχολικές αυλές με προκάτ αίθουσες;
Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  η ανάπτυξη  δεν  θα έχει στόχο τα κέρδη του κεφαλαίου. Πρέπει να έχει στο κέντρο  τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα , να εξασφαλίζει μισθούς, παιδεία, υγεία, ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία  και σε αναβαθμισμένο περιβάλλον.
Κριτήριο για εμάς ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Γιατί  δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα οι μεγαλοεπενδυτές με τους χιλιάδες εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό. Οι πρώτοι θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας τους δεύτερους. Το κεφάλαιο θησαυρίζει και καταδικάζει το λαό  να επιβιώνει με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, χωρίς δικαιώματα.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους δημότες να βγάλουν συμπεράσματα για την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική  και τον τρόπο που  αυτή εξειδικεύεται  τοπικά, σε δήμους και περιφέρειες, από  τους  αιρετούς φορείς της. Καλούμε το λαό να πάρει την ζωή στα χέρια του, να μην περιμένει λύσεις από αυτούς που γεννάν τα προβλήματα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  28/7/14


Δεν υπάρχουν σχόλια: