Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Α’ ΕΛΜΕ Έβρου: «Να καταβληθεί άμεσα το επίδομα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν οργανική σε παραμεθόριες περιοχές και ήταν αποσπασμένοι σε άλλο ΠΥΣΔΕ»

Χάνουν το παραμεθόριο επίδομα όσοι ακολούθησαν τις οδηγίες του Υπουργείου και έκαναν ανάληψη υπηρεσίας μέσω τηλεομοιοτυπίας!!!
Με έγγραφο που απέστειλε στις Δ/νσεις Δ.Ε. ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Προσ/κού Β/θμιας Εκπ/σης Τμ. Γ στις 11/07/2014 (Αρ. Πρωτ.: 108727/Δ2), τονίζει σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου τα ακόλουθα:



Αναφορικά με το επίδομα απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών, στο άρθρο 15 του Ν. 4024/2011, αναφέρεται ότι <<Το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι του προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του. … Σε περίπτωση απομάκρυνσης των υπαλλήλων για οποιοδήποτε λόγο (όπως ενδεικτικά, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, μετάταξη, διάθεση) από την περιοχή, η οποία δικαιολογεί τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με ευθύνη του οικείου Προϊστάμενου.>> Ως εκ τούτου, άποψη της υπηρεσίας μας είναι ότι η πράξη ανάληψης υπηρεσίας μέσω τηλεομοιοτυπίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος.   
Αναρωτιόμαστε εύλογα λοιπόν αν το ζήτημα καταβολής ή μη του συγκεκριμένου επιδόματος μπορεί να αποτελεί «άποψη» υπηρεσίας! O αναπληρωτής προϊστάμενος που υπογράφει τη συγκεκριμένη απόφαση έχει υπόψη του
α) το έγγραφο που στάλθηκε στις 20/6/2014 (αρ. πρωτ. 95431/Δ2) υπογράφεται από τον Υφυπουργό Παιδείας και λέει τα εξής;
“Για λόγους διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που είτε είναι αποσπασμένοι σε άλλο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, είτε βρίσκονται σε άδεια ανατροφής παιδιού, όσον αφορά στην ανάληψη υπηρεσίας στην οργανική τους θέση με τη λήξη του διδακτικού έτους 2013-2014, παρακαλούμε να γίνεται δεκτή η ανάληψη της υπηρεσίας τους με αποστολή υπεύθυνης δήλωσης μέσω τηλεομοιοτυπίας και στη συνέχεια να αποσταλεί ταχυδρομικά.”
β) Ότι σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να παραμείνουν στα σχολεία που υπηρετούσαν όλη τη σχολική χρονιά μέχρι τις 4 Ιουλίου;
Θεωρώντας λοιπόν ότι καμία ευθύνη δε φέρουν οι συνάδελφοι για το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία στο σχολείο της οργανικής τους, ζητούμε:
Να καταβληθεί άμεσα το επίδομα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν οργανική σε παραμεθόριες περιοχές και ήταν αποσπασμένοι σε άλλο ΠΥΣΔΕ. Μια τέτοια αιφνιδιαστική απόφαση αποτελεί κατάφορη αδικία και διογκώνει τα ήδη μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχουμε.





GIA%20TO%20DSΓια το Δ.Σ.




Ο Πρόεδρος                                                          Η Γ. Γραμματέας


Α. Καραγεωργίου                                                        Μ. Καλλίθρακα

Δεν υπάρχουν σχόλια: