Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Πυροβολαρχία Εξομοιωτών εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη (Φωτογραφίες)

Μία αλλαγή που πρόκειται να επιφέρει τη δραματική αναβάθμιση του περιεχομένου και πρωτίστως της ποιότητας της τεχνικής και τακτικής εκπαίδευσης του προσωπικού του Όπλου του Πυροβολικού του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ), αλλαγή οργανωτική που υλοποιείται την παρούσα περίοδο με σημείο αφετηρίας τη δημιουργία της Πυροβολαρχίας Εξομοιωτών.
Με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ–ISDA)



Η δημιουργία της Πυροβολαρχίας Εξομοιωτών εντάσσεται σε γενικότερο σχέδιο που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΠΒ) και το οποίο εγκρίθηκε από την ιεραρχία του ΓΕΣ. Το σχέδιο, που βρίσκεται πλέον στο στάδιο της υλοποίησης, αφορά γενικά στην εκπαίδευση του μόνιμου και στρατεύσιμου προσωπικού του Όπλου με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση με συστήματα εξομοιωτών σε νέα βάση απ’ ότι γινόταν μέχρι σήμερα.
Η Πυροβολαρχία Εξομοιωτών εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και υπάγεται απευθείας στην εδρεύουσα στο Μεγάλο Πεύκο Σχολή Πυροβολικού (ΣΠΒ) η οποία αποτελεί τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα σε θέματα εκπαίδευσης και η οποία αναπτύσσει τα προγράμματα και παρακολουθεί συγκεντρωτικά την υλοποίηση και την πρόοδο της εκπαίδευσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: