Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο ναό στον Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης

Στις 17 Ιουλίου η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ομώνυμος  Ιερός Ναός στο προάστιο Μαΐστρος της Αλεξανδρούπολης. Στον Ναό στον Μαΐστρο φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Αγίας που έφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, ενώ προ διετίας δωρήθηκε στην Μητρόπολή μας από την Αρχιεπισκοπή Ριμνικίου στην Ρουμανία τεμάχιο ιερού λειψάνου



(ένα δάκτυλο χεριού) της Αγίας το οποίο θησαυρίσθηκε στον Ναό της Αγίας Μαρίνας στον Μαΐστρο. 
Κατά τις δύο ημέρες της πανηγύρεως χιλιάδες κόσμου, χριστιανών και μουσουλμάνων, πέρασε από τον Ναό της Αγίας Μαρίνας για να προσκυνήσει στην Χάρη της και να λάβει την ευλογία της Αγίας στη ζωή τους.
Το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουλίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στον Ιερό Ναό. Το απόγευμα της Τετάρτης τελέσθηκε στο προαύλιο του Ναού ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, παρόντων των τοπικών Αρχόντων και πλήθους κόσμου. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε ο Πανηγυρικός Όρθρος της εορτής και η υπαίθρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Μετά τα μεσάνυχτα τελέσθηκε Παράκληση στην Αγία.
Παρά τις δυσμενείς μετεωρολογικές προβλέψεις για βροχοπτώσεις, η Χάρη της Αγίας βοήθησε και δεν έβρεξε, και ο κόσμος που περίμενε υπομονετικά στη σειρά του μία και δύο ώρες δεν δυσκολεύθηκε να προσκυνήσει την εικόνα και το λείψανο της Αγίας.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Πέμπτης 17 Ιουλίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Το απόγευμα της Πέμπτης τελέσθηκε Παράκληση στην Αγία και το βράδυ Ιερά Αγρυπνία με Εσπερινό, Όρθρο και Θεία Λειτουργία.
Μακάρι να έχουμε τη Χάρη της Αγίας στη καθημερινή μας ζωή!


Φωτογραφίες: Γιάννης Ναλμπάντης-Χρήστος Παπαναστασίου
Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.imalex.gr/68742D57.el.aspx


Δεν υπάρχουν σχόλια: