Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ευχές από τον. Αχμέτ Χατζηοσμάν στον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο και αναφορά στο αποτρόπαιο και καταδικαστέο συμβάν με την ρίψη κεφαλιού χοίρου στην Αλεξανδρούπολη.

Ευχές από τον βουλευτή Ροδόπης, κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν στον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 14 Απριλίου 2014, τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Η επίσκεψη του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε εν όψει των εορτών του Πάσχα. Ο κ. Χατζηοσμάν προσφέροντας τα κεράσματά του, ευχήθηκε στον Μητροπολίτη και σε όλους τους Χριστιανούς της Μητροπόλεως μας, Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα επίκαιρα θέματα, μεταξύ των οποίων και το λυπηρό συμβάν που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, όταν στην περιοχή της οδού Τέρμα Άβαντος, άγνωστοι πέταξαν κεφάλι χοίρου, με σκοπό να προσβάλλουν τους μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής. Πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός το οποίο καταδικάστηκε τόσο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, όσο  και από τον βουλευτή κ. Χατζηοσμάν.
Ο κ. Άνθιμος κατέστησε σαφές πως θεωρεί απίθανο, Ορθόδοξοι Χριστιανοί να προχώρησαν σε τέτοια πράξη. «Κανείς Χριστιανός δεν καταξιώνεται ευαγγελικά να προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλλουν οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και τους πιστούς της», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Μητροπολίτου προς τον κ. Χατζηοσμάν. Και οι δύο, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο, η ενέργεια να προέρχεται από μουσουλμάνους και δήλωσαν ότι «πρέπει οπωσδήποτε να απομονωθούν ακραία στοιχεία» και των δύο θρησκειών στη Θράκη. «Είναι αναγκαίο να αποβληθούν απολυτότητες και οξύτητες» δήλωσε με έμφαση ο κ. Άνθιμος «ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες προκλητικές και προσβλητικές ενέργειες, είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά. Σε καμία περίπτωση τέτοιες πράξεις, δεν είναι ικανές να πυροδοτήσουν το καλό και ειρηνικό κλίμα με το οποίο συμβιώνουμε στην  περιοχή μας επί έναν αιώνα».


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια: