Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ» στον Αερολιμένα Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης (εικόνες)

Το Σάββατο 10 Απριλίου 2014, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου δια των Υπευθύνων του ΚΕΣΥΠ Αλεξανδρούπολης και των Σχολικών Δραστηριοτήτων έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές της πόλης μας να περάσουν μία εποικοδομητική ημέρα στον Αερολιμένα Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δράση «Ημέρα Σταδιοδρομίας και Σχολικών Δραστηριοτήτων» με τίτλο «ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ».



Τους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου καλωσόρισαν στη αίθουσα υποδοχής η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη και ο Αερολιμενάρχης κ. Στέλιος Ζαντανίδης. Στη συνέχεια, ανά ομάδες, επισκέφθηκαν τους χώρους του αεροδρομίου και ενημερώθηκαν για τα αεροπορικά επαγγέλματα, παρακολούθησαν προβολές και συνομίλησαν με τους εισηγητές για τα επαγγέλματα του πιλότου πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας, της αεροσυνοδού, του εκπαιδευτή πιλότου, του μετεωρολόγου, των συνοδών εδάφους, του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας κλπ.
Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου Δημόκριτος, το προσωπικό, ο πιλότος και η αεροσυνοδός της Aegean Airlines, οι πιλότοι της Egnatia Aviation, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για περισσότερες από τρεις ώρες απαντούσαν στις ερωτήσεις των μαθητών και ενημέρωναν για τις συνθήκες εργασίας και τις δυνατότητες πρόσβασης σε κάθε επάγγελμα. Τα παιδιά είχαν τη μοναδική εμπειρία να επισκεφτούν και να συνομιλήσουν με το προσωπικό του πύργου ελέγχου αλλά και να φωτογραφηθούν δίπλα σε ένα αεροπλάνο τύπου Diamond της Egnatia Aviation.
Ήταν μια σημαντική μέρα για τους μαθητές γιατί γνώρισαν τις πιθανές προοπτικές απασχόλησης, τα δικαιώματα και την ασφάλεια των επιβατών καθώς και τη συμβολή του αεροδρομίου στην ανάπτυξη της περιοχής. Έτσι, η εκπαίδευση αποκτά βιωματικό χαρακτήρα και το ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού περνάει από τα όρια της θεωρητικής σε αυτά της πρακτικής προσέγγισης. Με αυτό τον τρόπο το Σχολείο συναντά την κοινωνία θέτοντας τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.







Δεν υπάρχουν σχόλια: