Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η Αμερικανογερμανική υπεροψία..γυρίζει μπούμερανγκ. Του Μάνδαλου Παναγιώτη

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Δυστυχώς η ιστορία έπρεπε να είναι ο κινητήριος μοχλός του ανθρώπου.Nα την διαβάζει, να την αναλύει και να μαθαίνει από τα λάθη του που σε περίπτωση που οδήγησαν σε καταστροφή, να μην τα επαναλαμβάνει αλλά να τα αποφεύγει.
Και όμως ο νοήμων άνθρωπος αν μπορεί να ειπωθεί αυτό, επαναλαμβάνει συνεχώς τα λάθη του παρελθόντος, κάνοντας τα ίδια ολέθρια και τραγικά σφάλματα που στοίχησαν εκατομμύρια ανθρώπινες  και παγκοσμίους πολέμους.



Η υπεροψία των Αμερικάνων, ως υπερδύναμη μετά την κατάρρευση της Κουμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης, έφερε πολλά δεινά σε πολλούς λαούς. Το δόγμα ότι όποιος δεν είναι με εμάς, τον καταστρέφουμε, όπου και όποτε θέλουμε και φυσικά δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν, έφερε οικτρά αποτελέσματα σε πολλούς λαούς και φυσικά έφερε και την καταστροφή. Έτσι, χωρίς πολλές διαδικασίες άρχισαν τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ίσως και με πολλά παραποιημένα στοιχεία, αφού ξαφνικά βρέθηκαν στρατοί εξοπλισμένοι με Λέοπαρντ και άλλα άρματα από το πουθενά. Έτσι με στρατιωτική παρέμβαση και μάλιστα με ύφος σαρκαστικό βλέποντας τους Σοβιετικούς, τότε να διαμελίζονται, βομβάρδιζαν τις πόλεις τις Γιουγκοσλαβίας για να δείξουν ότι οι κακοί Σέρβοι τιμωρούνται ενώ οι καλοί Βόσνιοι, Κροάτες και Αλβανοί τους υπερασπιζόμαστε. Μα που ακούστηκε σε έναν πόλεμο που ξεσπάει ξαφνικά να φταίνε, οι μεν μόνο και φυσικά το φιλοφασιστικο  U.C.K. , το φασιστικό αλβανικό αυτό κόμμα φονιάδων έγινε, ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακολούθησε η αναγνώριση ακόμα και του κράτους φάντασμα αυτό των Σκοπίων, που το ΝΑΤΟ, μαχότανε επί ψυχρού πολέμου και μάλιστα επιχειρήθηκε ακόμα και η καπήλευση της ιστορίας με την επιχείρηση του ονόματος Μακεδονία στους σλαβόγυφτους της περιοχής.
Φυσικά, μετά ήρθε ο πόλεμος του Αφγανιστάν, του Ιράκ, όπου ο δυνάστης Σαντάμ που ως τότε ήτανε ο πατέρας και υπερασπιστής τους έναντι του Ισλαμικού κινδύνου, έγινε ο Νο 1  εχθρός τους. Με δόλια μέσα και φυσικά αψηφώντας τα πάντα και τους διεθνείς κανόνες έκαναν την επέμβαση σε ένα κράτος με ισχύ φαντάσματος και μάλιστα με μεγάλες απώλειες. Και φυσικά η υπεροψία συνεχίστηκε και με την Αίγυπτο και την Λιβύη. Όχι ότι οι κατέχοντες την εξουσία δεν ήτανε δυνάστες και αιμοσταγείς δικτάτορες. Η διαφορά όμως ήταν ότι υποστηριζότανε από τους ίδιους και φυσικά τα καθεστώτα που εγκαθίδρυσαν ίσως είναι και χειρότερα, αφού οι συγκρούσεις και οι σκοτωμοί είναι σε καθημερινή βάση. Τέλος φτάσαμε στα γεγονότα της Ουκρανίας και της Συρίας. Ο Αμερικανογερμανικός άξονας, επιχείρησε να κάνει επέμβαση σε δύο κατ εξοχήν δικτατορικά καθεστώτα για να έχει αυτός την επιρροή. Και όμως για εκσυγχρονιστές χρησιμοποίησε τους μελανοχιτώνες ναζιστές μιας άλλης εποχής.
Οι λαοί μπορούν να αυτοδιοικηθούν αναφώνησαν. Μα τότε γιατί να μην γίνει η διάσπαση.
Και φυσικά οι νέοι ηγεμόνες περίμεναν την ίδια διαχείριση και την επέμβαση από τους προστάτες τους με διάφορα μέσα.
Αλλά εν τω μεταξύ η υπερδύναμη Αμερική έχει μείνει από δυνάμεις, αφού οι συνεχείς πόλεμοι αποδυνάμωσαν τα οικονομικά τους που είναι σε οικτρή κατάσταση κάπου στα 17 τρις δολάρια το εξωτερικό χρέος που σίγουρα θα έχει ρίγος στα 350 δις που εμείς χρωστάμε και βρίσκονται λίγο πριν την χρεοκοπία, ενώ η υπεροψία της Μέρκελ φαίνεται μόνο εκεί που την παίρνει και φυσικά εκεί που οι μίζες των Γερμανών έχουν διαβρώσει τους πολιτικούς ηγέτες και τους έχει κάνει υποχείρια τους.
Εν τω μεταξύ η Ρωσική αρκούδα που βρισκότανε σε χειμερία νάρκη, ξύπνησε και δεν θα αφήσει τους συμμάχους της αβοήθητους, όπως καρτερικά έκανε με την υπόθεση της Γιουγκοσλαβίας όπου οι ΓερμανοΑμερικανοί έδειξαν ότι δεν υπολογίζουν κανέναν.
Ο βασιλιάς είναι γυμνός και δίχως όπως λέμε βρακί.  Άρα τον ρόλο που έκανε η Ρωσία στην Γιουγκοσλαβία καλούνται να τον κάνουν οι Αμερικανογερμανοί που θα δουν τα σχέδια τους να αποτυγχάνουν αφού ούτε δύναμη, αλλά ούτε χρήματα θα είχαν για να εμπλακούν σε μια επιχείρηση στα σύνορα με την Ρωσία που αυτοί υποδαύλισαν και άρχισαν. Και φυσικά αφού υπέστησαν μεγάλες απώλειες και στο Αφγανιστάν αλλά και στο γυμνό και χωρίς δύναμη Ιράκ, με την τεχνολογία του 56-60, ας φανταστούμε τι τους περιμένει αν κάνουν πόλεμο με σύγχρονα μέσα και με τεχνολογίες ισάξιες.  Άρα όπως στον πόλεμο της Κριμαίας που στο τέλος ήτανε χλευαστική και άνευ όρων παράδοση, θα αναγκαστούν σε μια από τα ίδια και σε αυτές τις περιπτώσεις.
Και γιατί λέμε αν δεν διαβάζεις ιστορία και δεν διδάσκεσαι από τα λάθη που έγιναν από σε αυτήν θα πέσεις στα ίδια λάθη. Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος τέλειωσε με την ήτα των Γερμανών και την επιβολή κυρώσεων. Με το πέρας των κυρώσεων και μόλις η Γερμανία έμεινε μόνη της και φυσικά ενώ της χαρίστηκαν όλα τα δάνεια και οι κυρώσεις που έπρεπε να πληρώσει για τις καταστροφές που προξένησε,  με την αποχώρηση των εγγυητριών δυνάμεων άρχισαν τα ίδια. Οικονομικός πόλεμος και το οικονομικό αδιέξοδο της Γερμανίας που στο τέλος φέρνουν σε εξαθλίωση την μεσαία της τάξη και ανέβασμα του ναζιστικού κόμματος στην εξουσία. Υπεροπλισμός και  αδιέξοδο οικονομικό φέρνουν την λύση της υφαρπαγής του πλούτου των Εβραίων για να χρηματοδοτηθεί το Γερμανικό έλλειμμα και φυσικά ο πόλεμος που σκέφτονταν να αρχίσουν για να ξεπεράσουν το οικονομικό αδιέξοδο ρίχνοντας τον εθνικισμό σαν μέσο εκτόνωσης. Έτσι η Γερμανία μετά την ήτα της μπήκε στην δύνη του 2ου παγκόσμιου πολέμου μη έχοντας πληρώσει σχεδόν τίποτα από τις καταστροφές που προκάλεσε.
 Το ίδιο σενάριο διαγράφεται και τώρα.  Η αποχώρηση των εγγυητριών δυνάμεων με την επανένωση των Γερμανιών, η στάση πληρωμών της Γερμανικής κυβέρνησης το 90 για να μην πληρωθούν τα δάνεια της ενοποίησης, η παράνομη κατανομή και νομή των Γερμανικών επιχειρήσεων που με τις μίζες τους καταλήστεψαν την μισή Ευρώπη, ο ρόλος των Γερμανών με του τοπικούς ηγεμόνες που πνιγμένοι στις μίζες δεν μπορούν να πουν όχι στον αφέντη τους, και φυσικά ο απομονωτισμός της Γερμανίας που ναι μεν φαίνεται να διοικεί, αλλά είναι στο στόχαστρο όλων των Ευρωπαίων πολιτών σαν τον κακό ναζί που λυμαίνεται το βιος των Ευρωπαίων όπως ακριβώς το 40-45. Και σε όλα αυτά αν βάλουμε ότι οι φίλοι μας δεν πλήρωσαν δραχμή ή δολάριο για όλα αυτά τα χωριά που κάψανε και όλα αυτά τα ορφανά που αφήσανε.
Στον αντίποδα του οικονομικού πολέμου επιχειρούν τον κανονικό λοιπόν πόλεμο, όπως στην Ουκρανία, ενώ στα υπόλοιπα τον οικονομικό. Στο τέλος  αυτό που δεν συνεργάζεται αλλά ασύστολα και με υπεροψία διαχειρίζεται χωρίς να υπολογίζει κανέναν.. αυτοκαταστρέφεται. Και οι Γερμανοί το έχουν κάνει ήδη δύο φορές. Δυστυχώς από έναν λαό που είδε τον πολιτισμό στα τελευταία  1000  χρόνια  δεν περιμένεις και πολλά. Δεν περιμένεις κουλτούρα. Περιμένεις μόνο να κάνουν αυτό που ήξεραν τόσα χρόνια. Την ληστρική επιδρομή και την καταλήστευση των άλλων. Ήταν και είναι ικανοί μόνο για αυτό. Δυστυχώς όμως η ιστορία έχει γράψει δύο φορές με μελανά χρώματα το τέλος τους και την αυτοκαταστροφή τους. Και φυσικά λαοί που επιβιώνουν χιλιετίες μπορούν να επιβιώσουν ..αυτοί που είναι καταδικασμένοι είναι ακριβώς αυτοί που εδώ και αιώνες δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν ποτέ και το μόνο που έφεραν ήτανε η καταστροφή, ο πόλεμος και η δυστυχία. Αυτοί που στην υπεροψία τους ποτέ δεν διάβασαν και δεν μελέτησαν την ιστορία αλλά μόνο υπέπεσαν στα ίδια λάθη…… Ο πόλεμος που άρχισε μυστικά στην Κριμαία θα είναι το Βατερλό τους εκτός και αν σταματήσουν. Δεν πρέπει να ξεχνάν την εξάρτηση τους από το Ρωσικό φυσικό αέριο και ένα κλείσιμο των βαλβίδων θα είναι ενεργειακή καταστροφή για αυτούς. Μια στάση πληρωμών από τους Έλληνες θα ήταν η καταστροφή τους αφού μόνο από την Ελληνική κρίση βγάζουνε πολλά δις ευρώ, εξ άλλου για αυτό μας βοηθούν. Δεν είναι δυνατόν να μην μας δάνειζαν όταν χρωστούσαμε 140 δις και να μας δανείζουν τώρα που χρωστάμε 320 δις. Αλλά αν έχει πληρώσει 500 δις και το κεφάλαιο είναι 320 δις τότε γιατί να μην σε δανείσουνε αφού τα κορόιδα πληρώνουν.
Και φυσικά πρέπει να σκεφτούν ότι η υπερδύναμη Αμερική δεν έχει χρήματα ούτε για τους 800 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους της που ασκούν διοικητικά καθήκοντα πόσο μάλλον για έναν πόλεμο με άνισα μέσα, αφού θα παίζουν στην έδρα της Ρωσίας. Ένα κράτος όπως η Αμερική με 50 εκατομμύρια και βάλε που ζουν στους υπονόμους και κάτω από τα όρια της φτώχιας, που βέβαια οι Κρίσοι ζούνε μέσα στα πλούτη αλλά το καζάνι βράζει και μπορεί από στιγμή σε στιγμή να σκάσει. Οι κρίσεις χρεοκοπίας αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή τρείς φορές στον τελευταίο χρόνο.

Υ.Γ. Ο πόλεμος και η ταπεινωτική ήτα στην Κριμαία όπου αποχώρησαν με τα βρακιά κατεβασμένα, θα συνεχιστεί αν δεν σταματήσουν. Και φυσικά θα είναι ταπεινωτικές και οδυνηρές ήττες, μιας τελείως αλλόφρονης και αυτοκαταστροφικής υπεροψίας που οι ίδιοι άρχισαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: