Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Επίσκεψη – Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη πόλη των Φερών

Τη Δευτέρα 14/4/2014 αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σ. Δευτεραίο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Τ. Βλισίδη πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή των Φερών όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Μεγάλη ήταν η διάθεση του κόσμου να εκφράσει την οργή του για την ασκούμενη πολιτική αλλά και τη θέληση του να τιμωρήσει με την ψήφο του τους εκφραστές αυτής της πολιτικής τόσο στο Δήμο, όσο και στην Περιφέρεια αλλά και στις Ευρωεκλογές.




Αρχικά η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά και συζήτησε με τους μικροπωλητές τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που χρόνια εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερα σήμερα με πρόσχημα την οικονομική κρίση προωθούνται μέτρα για να αφανιστούν οι μικροί επαγγελματίες – πωλητές σε όφελος των μεγάλων και των πολυκαταστημάτων που ελέγχουν το λιανικό εμπόριο, καθώς αυτό συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια.
Επίσης έγινε συζήτηση για τα οξύτατα προβλήματα  αγροτών και κτηνοτρόφων με ζητήματα αιχμής τα «χαράτσια» από τον προηγούμενο αναδασμό, τη καθυστέρηση του νέου αναδασμού και την κοροϊδία των ακτημόνων που θα έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερα από 3.500 στρέμματα να μείνουν ακαλλιέργητα. Η  οικονομική κρίση με τους φόρους, τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και τη ΔΕΗ, τις αυξήσεις στα αγροτικά εφόδια, το σφαγιασμό των ζώων ήρθε να επιτείνει την άσχημη κατάσταση που βιώνει χρόνια τώρα ο αγροτικός κόσμος. Είναι πια ξεκάθαρο πως η ευρωπαϊκή πολιτική επιδιώκει να ξεκληρίσει όσους μικρομεσαίους απέμειναν για να ενισχυθεί η μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία στη γη και σε κάθε αγροτική εκμετάλλευση, που αποτελεί και  τον στόχο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014-2020.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφθηκε το δημοτικό κατάστημα όπου συζήτησε με τους δημοτικούς υπαλλήλους τις αλλαγές που επιδιώκονται από τη διοικητική μεταρρύθμιση μέσω του Καλλικράτη αλλά και συνολικότερα. Είναι αλλαγές που επιδιώκουν να φτιάξουν ένα πιο επιτελικό κράτος, μικρότερο και ευέλικτο για να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις επενδύσεις και τη δράση του μεγάλου κεφαλαίου. Γι’ αυτό το κράτος «ξεφορτώνεται» κοινωνικές υπηρεσίες και δομές που εξυπηρετούσαν λαϊκές ανάγκες και τις παραδίδει στους ιδιώτες. Γι’ αυτό απολύει εργαζόμενους, καταργεί τομείς, ελαστικοποιεί τις  εργασιακές σχέσεις. Σ’ αυτό το σημείο ο υποψήφιος δήμαρχος Σ. Δευτεραίος δήλωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται να διατηρήσει τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του παλιού δήμου Φερών και να αγωνιστεί συντονισμένα μαζί με το λαό για ανάπτυξη της περιοχής με κεντρικό – κομβικό ζητούμενο τη στήριξη της αγροτο – κτηνοτροφικής παραγωγής. Επίσης επισήμανε ότι οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, έχουν εξάλλου σημαντική πείρα από τις πολιτικές της ΕΕ. Γνωρίζουν τι πρεσβεύουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που τις εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές αλλά και αυτών που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την ΚΑΠ. Πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου αυτές οι πολιτικές και να καταδικαστούν στην κάλπη η ΕΕ και οι παντός τύπου «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι για το Δήμο, με τα κόμματα που εφαρμόζουν ή πίνουν νερό στο όνομά της.
Αλεξανδρούπολη 14/04/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: