Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Εορτασμός των 75 χρόνων από την ίδρυση του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αλεξανδρούπολη

Τριήμερος πανηγυρικός εορτασμός των 75 χρόνων ζωής του Συστήματος μας. Γενέθλια με αίγλη αντίστοιχη της αίγλης της γέννησης του, τότε το 1938, όταν ο ιδρυτής μας ο Αθανάσιος Αποστολίδης πήρε την μεγάλη απόφαση και στήριξε ως Αρχηγός της, την δημιουργία της 2ης Ομάδας Προσκόπων Αλεξανδρούπολης.
Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια… 75 χρόνια αναμνήσεις, δράσεις, παιχνίδια, τραγούδια, γέλια, χαρές και


συγκινήσεις. 75 χρόνια πέρασαν από την ίδρυση του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αλεξανδρούπολης. 75 χρόνια από τότε που ξεκίνησε να κάνει τον Προσκοπισμό από όραμα σε πράξη στα σοκάκια της Αλεξανδρούπολης.






Τρεις μέρες κράτησε ο εορτασμός. Για τρεις μέρες η πόλη μας γέμισε Προσκόπους. Για τρεις μέρες όλα τα ΜΜΕ γέμισαν από τον Προσκοπισμό. Κάθε μέρα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ έβρισκες μπροστά από το κέντρο της πόλης, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, Προσκόπους, παλιούς και νέους, να ψάχνουν φωτογραφίες τους από το ιστορικό αρχείο του Συστήματος.








Μία φορά Πρόσκοπος, πάντα Πρόσκοπος! Έτσι όμορφα και ταπεινά όποιος έζησε έστω και μία μέρα στους κόλπους του 2ου Συστήματος, απέδωσε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις μας, φόρο τιμής. Φόρο τιμής σε αυτούς που πέρασαν, σε αυτούς που είναι τώρα και στους μελλοντικούς που θα περάσουν από το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης. Γιατί το 2ο είναι τα πρόσωπα, αλλά όχι μόνο αυτά. Είναι η ιστορία του! Μία ιστορία που περιγράφηκε λιτά και ταπεινά στην μεγάλη μας εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας το Σάββατο 11 Ιανουαρίου.







 Το πρωί του Σαββάτου οι Πρόσκοποι υπηρετώντας τον ύψιστο Σκοπό τους βοήθησαν τον συνάνθρωπο δίνοντας το αίμα τους γι' αυτόν. Αυτό το πολύτιμο αγαθό που πολλοί το έχουν ανάγκη. Και όχι μόνο αυτό. Υποστήριξαν στην πράξη τους αναξιοπαθούντες της πόλης μας προσφέροντας στην Κίνηση Πολιτών Αλεξανδρούπολης 86 μερίδες φαγητού, προκειμένου να τις διαθέσει σε όποιον πραγματικά τις είχε ανάγκη.
75 Χρόνια Εθελοντικής Προσφοράς, 75 Χρόνια παιχνίδι,τα ραγούδι και ζωή στην ύπαιθρο.


Βάζουμε γερά θεμέλια στα 75 μας χρόνια και χτίζουμε για τα 100!


Ευχαριστούμε για την ηθική και υλική συμπαράσταση τους:
Δήμο Αλεξανδρούπολης
Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης
Κίνηση Πολιτών Αλεξανδρούπολης
Λέσχη Αξιωματικών Αλεξανδρούπολης
Ασφαλιστικό Σύμβουλο κ. Παύλο Μιχαηλίδη
ΙΚΤΕΟ ΈΒρου ΕΠΕ
Πρίσμα ΑΕ
Εθνικό Αλεξανδρούπολης ΤΑΑΠ
Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης
Γραφίστα, Χάρη Κουλιούμπα
Περιοδικό Thea
Dimosia.gr
ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ΑΕ
και όλους τους φίλους, γονείς και προσκόπους που μας στήριξαν και μας στηρίζουν καθημερινά!
Το ημίωρο βίντεο από την παρουσία μας στην εκπομπή της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, "Ζωή"

Βίντεο από τα ΜΜΕ για την εκδήλωση:







Δεν υπάρχουν σχόλια: