Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλοι στον Έβρο; Χθες συνελήφθησαν τέσσερις!!!


Φήμες παραμύθια ιστορίες μασάλια, βλακείες και θρύλοι είναι αυτά που λέγονται για ύπαρξη λιρών, θησαυρών, χαμένων καραβανιών με τον πλούτο της Ανατολής. Τενεκέδες με λίρες που πέταξαν με αεροπλάνα Ρώσοι ή Εγγλέζοι στην διάρκεια της μαύρης σελίδας της ιστορίας μας για να ενισχύσουν οικονομικά τους Έλληνες που πολεμούσαν εναντίον Ελλήνων. Χάρτες από παλιά…


Πολλοί ψάχνουν, δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς βρίσκουν πάντως συνελήφθησαν χθες (23-5-2012) το απόγευμα, σε ορεινή περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 46, 36, 33 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με το ότι οι τέσσερις δράστες προβαίνουν σε παράνομες ανασκαφές για εύρεση αρχαίων αντικείμενων, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε ορεινή περιοχή της Ορεστιάδας, κοντά σε σημείο ανασκαφής.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στα οχήματα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- δύο (2) ανιχνευτές μετάλλων
- μια (1) ηλεκτρογεννήτρια
- ένα (1) κρουστικό δράπανο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: