Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Χάθηκαν λιμενική Ακαδημία και Σχολή λιμενοφυλάκων για την Αλεξανδρούπολη…

Δεν υπάρχουν πόροι για επιπλέον έργα». Με αυτήν την φράση, έβαλε οριστικό τέλος στο θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. 


«Είχε ως κατεύθυνση, ως πρόταση, οι Ακαδημίες να γίνουν Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Αυτό όμως σημαίνει αυτονομία των Σχολών και επιπλέον ένα τεράστιο δυσβάστακτο για την εποχή κόστος, το οποίο αδυνατεί το σημερινό ελληνικό κράτος να επωμιστεί. Επομένως, παραμένουμε μέσα στο πλαίσιο το οποίο έχουμε σήμερα ως δυνατότητα.
Είναι αρκετά ευρύ. Πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε ένα πολύ σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο και για τα τρία Σώματα και θα κερδίσουν και τα τρία αντλώντας εμπειρίες το ένα από το άλλο. Μάλιστα, θα διοργανώσουμε και κοινές διακλαδικές ασκήσεις των ειδικών τους δυνάμεων».
Την απάντηση αυτή έδωσε ο κ .Παπουτσής όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με την ανωτατοποίηση των σχολών της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.
Εν τω μεταξύ, η Αλεξανδρούπολη ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει την σχολή Λιμενοφυλάκων, έχασε και αυτή την ευκαιρία, καθώς η σχολή έχει ήδη μεταφερθεί στον Πόρο .
«Εκείνο που θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ήταν να έρθει εδώ η μια και μοναδική σχολή λιμενοφυλάκων που είναι αποκλειστική υπευθυνότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Είχαμε όλα τα ερείσματα και είχαμε κάθε δικαίωμα να την διεκδικήσουμε. Δυστυχώς την κέρδισε ο Πόρος», ανέφερε στην ΕΡΑ ο υποναύρχος του Λ.Σ και πρώην Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης κ .Νίκος Παπανικολόπουλος ,υπογραμμίζοντας ότι, «αδιαφορήσαμε σαν τοπική κοινωνία».


Σύνταξη :Όλγα Όρφανίδου
http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: