Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη γιατί έβρισε τον Παπανδρέου στο Internet!

Στην σύλληψη ενός 32χρονου στην Θεσσαλονίκη προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς ανέβασε στο ίντερνετ μήνυμα υβριστικό και απειλητικό για τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του.
Ο συλληφθείς είναι ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.
Το «έγκλημα» του 32χρονου ήταν ότι «ανέβασε» σε μπλογκ γνωστού ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου μήνυμα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
«Ήθελα μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσω την αγανάκτησή μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα δημιουργούνταν τέτοιο θέμα», είπε απολογούμενος στο δικαστήριο, όπου παραπέμφθηκε με την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη κακουργηματικής πράξης».

Ο ίδιος παραδέχθηκε κατά την απολογία του ότι το περιεχόμενο του σχολίου ήταν «υπερβολικό». Και αυτή η ειλικρίνεια φαίνεται ότι τον έσωσε. Αν και η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, συμβουλεύοντάς τον να έβγαινε στο δρόμο για να διαδηλώσει, αντί να γράφει τέτοιου είδους μηνύματα, το δικαστήριο τελικά τον έκρινε αθώο...
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: