Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αξιέπαινη, αξιοθαύμαστη και αναγκαία ενέργεια από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ιδρύει Κοινωνικό Ιατρείο.

Από την Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 θα αρχίσει η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ιωακειμείου Γηροκομείου.

Τα εγκαίνια αυτής της νέας δομής της Μητροπόλεως, με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2011 και ώρα 12 μ.μ.
«Η οικονομική κρίση που βιώνουμε, έφερε μια απίστευτη πλημμυρίδα ανθρώπινης δυστυχίας και φτώχειας, που ολοένα και αυξάνει, όταν μας βρίσκει απροετοίμαστους να την αντιμετωπίσουμε» σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως,  κ. Άνθιμος, τονίζοντας ταυτόχρονα, πως «υπάρχουν πλέον δίπλα μας, πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι στερούνται και αυτά που μέχρι τώρα θεωρούσαμε απαραίτητα. Οι αδελφοί μας αυτοί, είτε καταφεύγουν στη Μητρόπολη είτε τούς «ανακαλύπτουμε» εμείς, χρειάζονται την συμπαράσταση όλων  μας, τουλάχιστον, για την ιατρική τους περίθαλψη. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε τη ίδρυση ενός Κοινωνικού Ιατρείου, το οποίο θα λειτουργεί με εθελοντή τον συμπολίτη μας Παθολόγο Γιατρό κ. Κωνσταντίνο  Παπουτσέλη και νοσηλευτές».
Σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας στο Κοινωνικό Ιατρείο, δεν θα πραγματοποιούνται συνταγογραφήσεις, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν εξέτασης των ασθενών που διαθέτουν βιβλιάριο της Πρόνοιας.
Στους εξετασθέντες ασθενείς, θα παρέχονται – με ευθύνη και διαδικασία που έχει καθοριστεί από την Ιερά Μητρόπολη – αυθημερόν και δωρεάν τα φάρμακά τους, τα οποία παραχωρεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως.
Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της περιοχής υπογραμμίζει, ζητώντας τη βοήθεια και τη συμβολή τους στη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου:  «Όσοι γνωρίζετε περιπτώσεις συνανθρώπων μας που είναι ασφαλισμένοι στην Πρόνοια, σας παρακαλώ να τους ενημερώσετε για τον συντονισμό της διευκολύνσεως αυτής που τους παρέχεται δωρεάν από την τοπική Εκκλησία μας. Με την ευκαιρία της ενάρξεως λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου μας, σας παρακαλώ όλους σας, να μην πετάτε όσα φάρμακα περισσεύουν στα σπίτια σας και δεν σας χρειάζονται πλέον. Χρειαζόμαστε φάρμακα και οποιοδήποτε άλλο ιατρικό εξοπλισμό. Μην τα πετάτε! Να μας τα φέρνετε, στα Γραφεία της Μητροπόλεως, προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα υποτυπώδες κοινωνικό φαρμακείο για απόρους».
Και καταλήγει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κάνοντας έκκληση για την αντιμετπωπιση της γενικότερης κρίσης στην κοινωνία : «Αγαπητοί μου, σας ζητώ να μείνουμε αλληλέγγυοι ώστε να μην κλονιστεί ανεπανόρθωτα η αξιοπρέπεια και η πνευματικότητά μας. Να «σταθούμε» ο ένας στον άλλο για να ξεπεράσουμε την κρίση, όσο κι αν διαρκέσει» .
Το Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί, ενώ το ωράριο θα διαμορφωθεί στη συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

1 σχόλιο:

ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ είπε...

Σεβασμιότε, με όλο το θάρρος: Συγχαρητήρια, μην είστε μόνο παπάς αλλά ένας από εμάς.